Президент Володимир Зеленський відвідав позиції на передньому краї оборони операції Об'єднаних сил, де було зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню.

Як повідомляє пресцентр штабу ООС, президент поспілкувався з військовослужбовцями окремої механізованої бригади імені Івана Сірка, які виконують бойові завдання на першій лінії оборони.

"Дякую вам за те, що зберігаєте спокій людей і захищаєте нашу землю. Ви є справжнім прикладом героїзму і самовідданості. Ми пам'ятаємо кожного воїна, який загинув, захищаючи нашу державу", - сказав Зеленський.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять військових, які загинули в боях за український Донбас.

Глава держави зазначив, що спостерігається загострення безпекової ситуації в районі ООС. По позиціях військових ЗСУ ведуть вогонь ворожі снайпери, що призводить до поранень і загибелі захисників.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ми проїжджаємо по всіх цих точках, де за останній період – з 1 січня – найбільша ескалація і найбільша кількість ускладнень з режимом "тиші", найбільша кількість поранених і загиблих", - заявив Володимир Зеленський, додавши, що з початку року загинуло 26 бійців.

Володимир Зеленський на Донбасі, фото з Facebook ООС
Володимир Зеленський на Донбасі, фото з Facebook ООС

Також Зеленський побував на позиціях розташованих у 80 метрах від окупантів. На цій ділянці фронту ворожі снайпери особливо активні, територію навколо заміновано. Ще на одній позиції, яку відвідав президент, ЗСУ зазнали значних втрат.

"Дуже складна ділянка. Четверо наших військових були вбиті окупантами. Ще двоє було поранено. Тобто шість осіб. На жаль, була така ситуація, один військовий, допомагав і рятував їх, загинув, підірвався на міні", - пояснив Володимир Олександрович.

За його словами, військові роблять усе, щоб захищати батьківщину і забезпечувати режим припинення вогню.

"Але ми розуміємо, що коли б'ють по наших бійцях і є загиблі – всі розуміють, що армія відповідає", - підкреслив президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прибув на Донбас через загострення на лінії зіткнення.

Як повідомляв портал Знай.uа, американські дипломати побачили Донбас своїми очима: "Переконалися в присутності окупантів".

Також портал Знай.uа писав, що на Донбасі захисник загинув під кулями окупантів, ще один воїн підірвався на міні.