Важко не погодитися, що сотні тисяч українців через нові карантинні обмеження в ці квітневі дні залишаються в пригніченому стані. Деякі люди все також залишаються вдома без роботи і засобів для нормального існування, але є і такі громадяни, яким пощастило працювати в "дистанційному режимі". Однак і тут бувають труднощі.

Так, українець Владислав Грищенко створив петицію з вимогою на період карантину заборонити відключати електропостачання в житлових будинках, аргументуючи це тим, що людям для роботи з дому життєво необхідний струм у розетці.

Заголовок петиції виглядає так: "У зв'язку з підвищенням рівня частини працюючих у віддаленому режимі, заборонити відключення електропостачання до житлових будинків по буднях з 9 до 18 годин. Про це стало відомо завдяки новому зверненню на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Відключення електрики, фото: Getty Images
Відключення електрики, фото: Getty Images

"У нинішніх реаліях з поширенням коронавірусу, компанії дозволяють працювати своїм робітникам з дому. Майже завжди для роботи такому працівникові потрібен комп'ютер, а він, як відомо, не працює без електрики. Електропостачальні компанії проводять ремонтні роботи на своєму обладнанні, і для цього вимикають електроенергію для споживачів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Такий працівник змушений їхати на роботу або шукати місце, де зможе нормально попрацювати. Мабуть, не потрібно пояснювати, що таким чином кількість соціальних контактів зростає, що, в свою чергу призводить до більш прикрих показників захворюваності. Вимагаємо на законодавчому рівні заборонити тимчасове відключення електроенергії по буднях з 9 до 18 годин.", - пише автор петиції.

Петиція Владислава Грищенка, скріншот: president.gov.ua
Петиція Владислава Грищенка, скріншот: president.gov.ua

Також важливо зазначити той факт, що для офіційної відповіді від глави держави петиція повинна зібрати 25 тисяч електронних підписів. Тут найважливіше слово "електронних", не варто забувати, що петиції теж підписують за допомогою комп'ютера або інших гаджетів.

Раніше повідомляли, українці просять Зеленського відокремити Путіна від Росії: "Це неправильно, бачить весь світ".

Як повідомляв Знай.uа, українець звинуватив "ПриватБанк" у крадіжці даних з телефону: "Хто дав право?".

Знай.uа писав, в Україні починають боротися з незаконними оголошеннями - можуть з'явитися штрафи.