Стало відомо про те, що Володимир Зеленський підписав законопроект про призов на військову службу резервістів в особливий період.

Тепер в Україні вводиться новий вид військової служби, який передбачає призов резервістів без мобілізації. Рішення про початок приймає сам президент України, а за ухилення громадяни можуть потрапити під кримінальну відповідальність.

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official

Разом з цим буде реформована система військкоматів. Всі ці законопроекти підписав президент України Володимир Зеленський.

Новий вид військової служби дозволить оперативно доукомплектувати резервістам військові частини всіх сил, і це повинно буде істотно підвищити боєздатність під час військової агресії. Відтепер президенту не обов'язково вводити мобілізацію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Військові, фото: ООС
Військові, фото: ООС

В особливий період на військову службу призвуть громадян, які уклали контракт про проходження служби у військовому резерві, або були зараховані до військового оперативного резерву. Відбудеться це протягом доби після того, як на фронті загострилася ситуація. У резерв входитимуть громадяни, які вже встигли відслужити, або ж мають бойовий досвід.

Цей же законопроект почав реформу системи військкоматів в Україні. Тепер на їх базі будуть створювати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, що останні кілька тижнів на Донбасі спостерігається загострення конфлікту. Агресор в особі Російської Федерації продовжує нарощувати сили біля кордонів, стягуючи туди військову техніку і війська.

Президент України вже записав своє звернення до Володимира Путіна з проханням припинити конфлікт, а також з пропозицією зустрітися на Донбасі, щоб він хоч раз побачив, як зараз там доводиться людям.

Нагадавши, Олена Зеленська прилетіла в Париж в костюмі за 8 мінімалок: улюблений бренд першої леді.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський зізнався у наближенні вступу до ЄС:"Крим – це Україна".

Також портал Знай.uа писав, що українці просять Зеленського відокремити Путіна від Росії: "це неправильно, бачить весь світ".