В Україну з різних країн приходить гуманітарна допомога. Детальніше про це розповів перший заступник Міністра соціальної політики України Євген Котик в ефірі телеканалу "Дом".

"Близько 1050 вантажів, які були визнані гуманітарною допомогою. Тут діють як і благодійні організації Українського резидента. Є представники не резидентів в Україні, які мають свої філії, є міжнародні організації: Червоний Хрест, ЮНІСЕФ та інші організації,які якраз займаються. Вони як правило вже подають з певним розподілом. Це як правило фізособи, переселенці, малозабезпечені, пенсіонери. Тобто всі незахищені верстви населення є одержувачами такої допомоги", - каже Котик.

Також він відповів на запитання ведучої з яких країн зазвичай йде така допомога.

"В основному на сьогоднішній день лідером є Німеччина, яка займає майже 40% надання цієї гуманітарної допомоги. На другому місці США, Нідерланди і так далі. Є випадки, коли в більшості стосується коштів, коли міжнародні організації за наявності коштів закуповують Медичне обладнання, речі, продукти закуповують на території України. Ця допомога теж визнається гуманітарною і розподіляється", - каже Котик.

Він розповів, що найбільше серед товарів гумдопомоги і продукти харчування, і одяг, і взуття, і іграшки.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше ми повідомляли, українці поскаржилися на нові правила отримання субсидій.

Як повідомляв "Знай.uа", українці вимагають побудувати завод з переробки сміття, Екологія під загрозою.

Також "Знай.uа" писав, що українці просять посилити контроль за домашніми тваринами.