Тепер українці, які не платять аліменти, мають борги за комунальні послуги і штрафи за порушення ПДР можуть автоматично втратити свої кошти з рахунків.

Про це розповіли в Міністерстві юстиції України.

"Перш за все зазначимо, що, згідно із законодавством України, звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні (списанні коштів з рахунків) і примусовій реалізації. Про звернення стягнення на майно боржника виконавець виносить постанову", - нагадують в Мін'юсті.

З початку квітня цього року в силу вступив наказ, в якому внесли зміни до наказу "Про затвердження Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках за виконавче провадження про стягнення аліментів".

Борги, скріншот: YouTube
Борги, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

З набранням чинності наказу положення цього Порядку щодо автоматизованого арешту коштів поширюватиметься на всі категорії виконавчих документів, що передбачають стягнення коштів з боржників.

Тепер процедура арешту коштів боржників відбуватиметься за допомогою автоматизованої системи. Це означає, що з прийняттям змін щодо всіх боржників можуть застосувати процедуру автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках.

Також відзначимо, що примусове списання боргу здійснюється на підставі платіжної вимоги виконавця, яке на даний момент оформляється в паперовому вигляді.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Мін'юсті дали відповідь: що таке "прописка" і чому в Україні її прибрали

Як повідомляє портал «Знай.иа» Дітям дали доступ до свідоцтв про шлюб батьків: Мін'юст пояснив, як його отримати

Також «Знай.иа " писав, що Спадщина в Україні: на що можуть претендувати родичі покійного за заповітом