Відома українська телеведуча, фітнес-тренер, зірка шоу "Зважені та щасливі", а також колишня дружина відомого українського боксера В'ячеслава Узелкова, Марина Боржемська активно веде сторінку в соціальній мережі Instagram, де за її життям стежать понад 550 тисяч підписників.

Цього разу Марина детально розповіла про те, як відновити фізичну форму і зміцнити здоров'я після перенесеної коронавірусної інфекції covid-19. За її словами, період відновлення триває від місяця до трьох.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Марини Боржемської в мережі Instagram.

Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram
Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram

"Тренування після ковіда. Багато хто у мене запитуює, як тренуватися після перенесеної хвороби без наслідків для здоров'я. Зараз всі ми звикаємося з постковідними реаліями, і щоб привести своє тіло в норму - в цьому теж є свої нюанси.

Період відновлення триває від місяця до трьох. Так як ковід вражає нервову і м'язову системи, іноді дуже сильно впливає на суглоби. І, безумовно, багато хто не розуміє ступінь ризику і відразу ж після хвороби просяться знову тренуватися. Але я завжди відмовляю таким людям і пояснюю, що вони навіть не розуміють, наскільки великої шкоди завдадуть своєму організму таким чином.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Період відновлення після ковіда триває від місяця до трьох. Все залежить від того, наскільки важко протікало захворювання і які побічні ефекти ви отримали. Тому тренування потрібно починати починати поступово.

Також в цей період дуже важливо дотримуватися режиму харчування, вживати вітаміни. Особливо, групи В. У дуже багатьох людей під час ковида пропадає апетит, ковид може "бити" по ШКТ – з'являється проблема зі стільцем, гострі болі в кишечнику, шлунку. Потрібно налагодити режим харчування: у нас є три прийоми їжі - сніданок, обід і вечеря. Повинна бути систематичність.

Щоразу, коли ми безладно щось закидаємо собі в шлунок, ми знову запускаємо процес травлення. Від цього треба поступово йти. Якщо, наприклад, проміжна пауза між сніданком і обідом велика, я завжди рекомендую додати якийсь перекус. Головне - не солодкий. Це може бути капучино, латте, без цукру, бутербродик або шматочок сиру з кавою.

Але, знову таки, якщо беремо сир і каву, бажано, щоб кава була без молока – тоді це не відбиватиметься на фігурі, не з'являтиметься надлишковий целюліт, на яким дуже часто страждає багато хто, але не розуміють, від чого він з'являється. Якщо ж ми їстимемо продукти правильно - все буде добре.", - поділилася Марина Боржемська.

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram

Раніше повідомляли, колишня Узєлкова Боржемська дала дієві поради, як тримати ідеальну форму на відпочинку.

Як повідомляв Знай.uа, тренер "Зважені та щасливі" Боржемська дала рецепти, які не збільшать боки: "Весняні".

Знай.uа писав, тренер "Зважених та щасливих" похвалилася тілом мрії в купальнику: "Посилено худнемо".