За вікном українців вже у всю гуляє справжня травнева погода. Саме ці дні для садівників найважчі, але щоб полегшити життя любителям проводити час на своїй землі, у нас є чудові поради, які допоможуть уберегти кущі малини від черв'яків.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Душа садівника".

малина, скріншот з відео
малина, скріншот з відео

Захистити свій новий розсадник малини, а також, щоб в ягодах малини не було черв'яків, необхідно ранньою весною, коли бруньки ще не набрякли, облити кущі з лійки гарячою (70-80°) водою з таким розрахунком, щоб вода потрапила на все стебло і під корінь.

Коли земля ще мерзла, це корінню не зашкодить. Обливати можна не тільки малину, а й чорну, червону, білу смородину, агрус. Проводять таку операцію і восени, коли температура повітря - 3-5°. Але перш за все, цю процедуру слід провести на ділянці з суницею, де якраз і розмножується малиново-суничний довгоносик – квіткоїд.

Кущ малини, скріншот з відео
Кущ малини, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Щоосені, якщо ви малину не перекопуєте, її необхідно мульчувати перегноєм, тирсою, торфом або компостом. При цьому всі шкідники, які живуть на поверхні грунту, засипаються шаром мульчі і не зможуть звідти вибратися.

Раніше повідомляли, полуниця буде захищена від шкідників і хвороб: один важливий засіб для поливу.

Як повідомляв Знай.uа, як виростити гору часнику до сала і борщу: найпростіший, нешкідливий і дешевий спосіб.

Знай.uа писав, три ворога ваших дерев: як позбутися сажистого грибка, лишайника і моху без шкоди для здоров'я.