У ПЦУ розповіли про особливі дні, коли православні парафіяни вшановують пам'ять своїх померлих родичів і близьких людей. Одним з них є Радониця-9 днів після Великодня.

Про це повідомили на сторінці Православної церкви України в соціальній мережі Facebook.

Як можна зрозуміти, саме слово "Радониця «пішло від слова»радість". Люди діляться великодньою радістю, зокрема з тими, кого вже немає з нами в цьому світі.

"Виняткове значення в такий поминальний день має молитва - як прояв нашої любові і турботи про ближніх. Тому це не прояв туги і печалі, але перш за все віри в Воскресіння Христове і надії на вічне життя дорогих нам людей в Царстві Небесному. "Бог же не є Бог мертвих, а живих. Бо у нього всі живі" (Лк. 20: 38) " - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Традиційно, українці відвідують цього дня кладовища, де поховані їхні рідні, вшановують їхню пам'ять. Іноді на могили приносять штучні квіти, і, на жаль ця краса стає загрозою для нашої планети.

Справа в тому, що тканинні, або ж пластикові квіти розкладаються з грунті десятки, а то й сотні років. Тим самим, вони забруднюють навколишнє середовище, будучи загроз для створінь Божих.

Церква, скріншот з відео
Церква, скріншот з відео

Церква закликає відмовитися від штучних вінків, і замість них садити на могилках справжні квіти, які будуть цвісти і радувати око довго час.

"У Радоницю, як і в будь-який інший день, не варто влаштовувати на кладовищі "застілля" з їжею і алкоголем. Кладовище-місце спочинку тих, хто відійшов до Господа, а не відпочинку і пікніків" - підсумували в ПЦУ.

Нагадаємо, що Митрополит Епіфаній розповів про шлях очищення і відновлення.

Як повідомляв портал Знай.ua, митрополит Епіфаній розповів про шляхи спасіння для людини, а також про гріхи.

Також Знай.uа писав, що Митрополит Пцу Епіфаній зізнався, як можна знайти порятунок перед Великоднем: "відректися від себе".