Українці звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням скласти державну базу телефонних номерів всіх мобільних операторів. Відповідний петиція з'явилася на сайті президента.

"Мета: прийняти закон про створення єдиної державної бази телефонних номерів всіх мобільних операторів, що діють на території України. Для ідентифікації осіб-власників та притягнення до відповідальності, у разі вчинення неправомірних дій", - сказано в повідомленні.

За допомогою такої бази, на думку автора петиції, вийде підвищити рівень внутрішньої безпеки населення, попередити незаконні дії.

Мета:

- підвищити рівень внутрішньої безпеки населення, попередити вчинення незаконних дій з використанням незареєстрованих на даний час номерів мобільних операторів шахраями для списання коштів з банківських рахунків громадян України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

- прискорити пошук та притягнення до відповідальності осіб за завідомо неправдиві виклики пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань з мобільних номерів.

Автор петиції Славіта Роман створив петицію 7 травня і поки що вдалося зібрати всього 46 голосів. У автора є ще 90 днів, щоб зібрати необхідну кількість – 25 тисяч підписів і в цьому випадку петицію буде зобов'язаний розглянути президент України.

"Завдання: мобільних операторів України зобов'язати продавати сім-карти тільки з повною ідентифікацією особи за паспортом або документом, який його замінює.Створити базу даних з інформацією про власника мобільного номера телефону. Визнати всі без винятку персональні дані громадян України, зокрема, номери мобільних і стаціонарних телефонів абонентів конфіденційною інформацією та ввести відповідальність за використання цих даних фізичними та юридичними особами в особистих, комерційних і рекламних цілях", - сказано в тексті.

Раніше ми повідомляли, в Європі зарплата 2 тисячі євро, в платіжках приходить 200: українці вимагають зробити комуналку 10% від мінімалки.

Як повідомляв "Знай.uа", сезон кліщів не за горами, українці просять про допомогу: де вас підстерігає небезпека.

Також "Знай.uа" писав, що українці втомилися від цін на комуналку і пропонують депутатам допомогти зі своєї кишені.