В Ісландії землю з активним вулканом Фаградальсфьядль виставили на продаж і планують перетворити на туристичне місце.

Детальніше про це пише видання Bloomberg.

Відомо, що в березні в Ісландії прокинувся вулкан Фаградальсфьядль, який активний і донині. Геологи стверджують, що вулкан може вивергатися ще протягом декількох років, що дуже приваблює туристів. У квітні кількість мандрівників у державі збільшилася втричі порівняно з попереднім роком.

Як з'ясувалося, земля, на якій розташований вулкан, належить місцевій родині. Однак, як заявила одна з 19 спадкоємиць господарства Храун Анна Тордіс Гудмундсдоттір, її сім'я вже давно розглядає можливість продажу землі.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Я б хотіла, щоб хтось побудував тут щось миле, щоб публіка могла насолоджуватися",-поділилася Гудмундсдоттір.

Оскільки вулкан розташований всього за годину їзди від столиці Ісландії Рейк'явіка, це стає все більш популярним туристичним місцем. Влада острова вже виділила 70 мільйонів крон (564 тисяч доларів) на благоустрій території і створення інфраструктури в цьому місці.

Прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоуттір заявила, що держава не планує купувати дану землю, проте майбутні її власники зобов'язані будуть надати піший доступ для сторонніх.

Нагадаємо, що українці не можуть повернуться додому з Непалу, застрягли на висоті 5000 метрів.

Як повідомляв портал Знай.uа, зірка " Орел і решка "потрапив в" парк Юрського періоду":"ось-ось наскочить тиранозавр".

Також Знай.uа писав, що зірка "Орла і Решки" скупалася в кратері вулкана.