Відома українська телеведуча, доволі популярний мережевий фітнес-блогер, колишня дружина боксера В'ячеслава Узєлкова Марина Боржемська вирішила поділитися дуже дієвими вправами для найпрекрасніших створінь в цьому світі - жінок, які нещодавно народили.

Так, Марина Боржемська на своєму прикладі розповіла, як легко і швидко відновити фізичну форму після пологів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Марини Боржемської в мережі Instagram.

Марина Боржемська, фото з instagram
Марина Боржемська, фото з instagram

"Як привести себе у форму після пологів. Ви багато питаєте про це. І це дійсно глобальна і дуже довга тема для обговорення.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Багато з вас знають, що за час вагітності я набрала більше 20 кг. Так що прекрасно розумію всіх жінок, які можуть відчувати незадоволеність власною зовнішністю і тілом. Або навіть мати післяпологову депресію. Я знаю, що означає дивитися в дзеркало і не подобатися собі.

Вправи після пологів не тільки допомагають жінці швидше відновити тіло, але і збільшують відчуття благополуччя і піднімають рівень енергії.

Найголовніше - завжди консультуйтеся зі своїм лікарем. Перш, ніж робити будь-які фізичні вправи і навіть легкі зарядки, запитайте у фахівця, чи готове ваше тіло до навантажень.

Зазвичай, легку гімнастику можна виконувати через 3-4 тижні після пологів. Більш інтенсивні фізичні вправи - не раніше 6-8 тижнів після пологів або операції. Повноцінні заняття спортом після операції рекомендується починати не раніше, ніж через 6 місяців.

Під час вагітності через зростаючого плода діафрагма жінки зміщується. На пізньому терміні дихання повністю стає верхнім: більше працюють міжреберні м'язи. Через звички до такого дихання порушується робота діафрагми, що може негативно позначитися на функціонуванні травної і кровоносної систем.

Щоб відновити правильне дихання і зміцнити м'язи живота, спини, тазового дна і сідниць виконуйте дихальну вправу:

"Ляжте на спину, зігніть ноги і поставте стопи на підлогу.

"Покладіть одну руку на пояс, а іншу - на нижню частину живота.

"Зробіть вдих. Руки повинні відчути, як надувається живіт.

"На видиху ви повністю виштовхуєте повітря з живота, одночасно втягуючи м'язи тазового дна.

"Зробіть два підходи по 10 вдихів і видихів щодня.

Також ви можете виконувати цю вправу сидячи або стоячи. Цікаво? Продовжимо тему? До речі, як швидко ви відновилися після пологів?", - розповідає і запитує Марина Боржемська.

Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram
Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram

Раніше повідомляли, колишня Узєлкова Боржемська показала, як після карантину запалила разом з кумою Дзідзьо Цибульською: "дякую".

Як повідомляв Знай.uа, "Дякувати Всесвіту": колишня Узєлкова Боржемська звернулася до близького чоловіка, став главою сім'ї.

Знай.uа писав, Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби: проти весняного авітамінозу і хвороб.