У Роттердамі завершився другий півфінал пісенного конкурсу "Євробачення-2021", а це означає, що всі фіналісти вже були визначені, і в суботу хтось із учасників забере головний трофей.

Відразу після другого півфіналу, організатори провели жеребкування, і визначили порядковий номер виступу країн.

Від України вирушив український гурт Go_A, який успішно пройшов у фінал, де і виступить під номером 19 - практично під кінець шоу. Про це повідомили на офіційному акаунті виконавців, скориставшись інформацією від EBU.

Після виступу в першому півфіналі, учасникам від України вдалося вибитися в п'ятірку лідерів, на думку букмекер, що не може не радувати.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Другий півфінал пройшов без учасників України, вони старанно готуються до фіналу, однак, без згадок нашої країни не обійшлося.

Переможець 2019 року Дункан Лоуренс, який і привіз конкурс до Роттердаму, у ролику згадував найяскравіших переможців, і серед них була українська Руслана, яка першою привезла конкурс до Києва.

"Якщо у вас є мікрофон, якщо у вас є сцена і музика, то ви здатні змінити світ на краще. Це момент, коли ти можеш почути серця мільйонів людей" - розповіла в невеликому репортажі Руслана.

До слова, сам Дункан Лоуренс повинен був виступити у фіналі, а потім передати Кришталевий мікрофон переможцю, однак, днями у нього підтвердився позитивний тест на коронавірус, і він не зможе цього зробити.

Організаторам навіть довелося шукати для нього термінову заміну, тому, у фіналі виступить переможець 2015 року від Швеції Монс Зелмерлев. Саме він вручав цей мікрофон нашій Джамалі в Стокгольмі, де і проходив конкурс.

У фінал також пройшла представниця Молдови Наталія Гордієнко, яку цього року продюсує Філіп Кіркоров.

Нижче ви можете ознайомитися з країнами, яким вдалося пройти у фінал, а також подивитися на їхні емоції.

А в цьому ролику рекап всіх фіналістів, які розставлені під порядковий номер, під яким вони виступлять.

Нагадаємо, "Змусили посивіти": яка атмосфера панувала в залі під час оголошення результатів півфіналу Євробачення

Як повідомляв Знай.uа, Go_A виступить у другій частині фіналу Євробачення: Маніжа з Росії не змогла стримати емоцій

Також Знай.uа писав, Go_A вразила світ етнічним номером на Євробаченні: Як виступила Україна в першому півфіналі