Для всіх громадян, які мають відношення до виплати та отримання коштів у вигляді аліментів на утримання неповнолітньої дитини, з'явилися важливі новини. Так, правозахисниця і юрист Юлія Кулик пролила світло на питання про "проблемні виплати", які необхідно погашати навіть якщо дитині вже виповнилося 18 років.

Про це стало відомо завдяки публікації українського адвоката Юлії Кулик для "Безоплатної правової допомоги" в мережі Facebook.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

"У разі наявності заборгованості, яка виникла на момент закінчення встановленого терміну для стягнення аліментів, її стягнення проводиться в загальному порядку, визначеному Законом, і така заборгованість стягується незалежно від досягнення дитиною повноліття.

Права стягувача захищено шляхом скасування постанови державного виконавця про закінчення виконавчого провадження і остання не позбавлена можливості на стягнення наявної заборгованості по аліментах, яка утворилася станом на момент повноліття дитини, на загальних підставах, незалежно від досягнення дитиною повноліття.", - зазначає Юлія Кулик.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Публікація Юлії Кулик, скріншот: Facebook
Публікація Юлії Кулик, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що в середу, 19 травня, в Міністерстві соціальної політики України відзвітували про виконану роботу в 2020 році щодо захисту прав дітей. Було прийнято 17 постанов і 8 законопроєктів. За словами глави Мінсоцполітики Марини Лазебної, через пандемію коронавірусу значно складніше стало готувати кандидатів в усиновлювачі або опікунів.

Раніше повідомляли, маленьких українців стали рідше брати в нові сім'ї: "Понад 17 тисяч".

Як повідомляв Знай.uа, у Зеленського пояснили, хто залишиться без субсидії: "Не отримаєте, якщо...".

Знай.uа писав, без цих папірців нікуди не пустять: прикордонники нагадали, як спокійно виїхати у відпустку з дітьми.