Відомому українському лікарю-педіатру Євгену Комаровському поставили важливе для літа питання про Дитячий відпочинок. Відповідь він розмістив на своїй сторінці в Instagram.

"Нам зараз 5 місяців, збираємося їхати на південь. З якого віку можна купати дитину в морі?", - запитали стривожені батьки у лікаря.

Комаровський відповів, що, якщо малюк не намагається ковтати воду і отримує задоволення від купання, то ніяких вікових обмежень немає.

«Мабуть, принципове питання тут одне: температура води в морі і звична для даної дитини температура води. Якщо ваш малюк купається відповідно до моїх рекомендацій, так зрозуміло, що морська вода з температурою вище 24 градусів для нього цілком прийнятна і купатися в морі і можна, і потрібно. А якщо вода має температуру нижче 24 градусів, так і це не особлива проблема: короткочасні занурення в обнімку з теплою мамою — прекрасна гартує процедура», - упевнений Комаровський.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

У коментарях прихильники методів Комаровського поділилися своїм досвідом відпочинку на морі з дітьми.

"Ми купаємося в басейні з 6 місяців. В океані теж рано почали плавати. Тепер в 5 років син пірнає як риба, добре, що у нас Сонце круглий рік і басейн класний, що підігрівається», «ми живемо на Мальті і купаємося з березня по листопад. Іноді температура води 16 градусів, але дитина загартований. Нас більше лякають медузи, ніж температура води», «ми минулого літа їздили на море. Молодшій доньці було 1 рік 10 місяців. Відмінно перенесла дорогу, сонце, пляж, але в море не купалася, в день від'їзду тільки дозволила ніжки намочити», - розповідають мами.

"Мені 31 рік, вважаю, що це відмінний вік для моря! як же я хочу на мооооре», - жартують деякі.

Нагадаємо, раніше Забудьте про поради з інтернету: лікар розповів, як правильно витягувати кліщів і бджолине жало. Голова Всеукраїнського товариства парамедиків Ярослав Вус розповів, як правильно витягувати кліщів зі шкіри, бджолине жало, а також про першу допомогу постраждалим.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Джміль, бджоли та оси: українцям нагадали головні правила першої допомоги при укусі комах.Якщо у вас немає алергії на укуси ос, бджіл і джмелів, вам крупно пощастило - але потрібно знати, як допомогти тим, хто переносить їх болісно

Також «Знай.uа " писав, що Уникайте високої трави і не ходіть босоніж: як уникнути укусу змії, поради доктора Комаровського.