Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський нагадав, як слід поводитися в батьківських чатах. Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Instagram.

Авторство рад належить надії Железняк, яка написала книгу «Культтерапія».

Железняк радить слідувати нехитрим правилам, щоб уникнути конфліктів серед батьків.

  • Створити правила чату, закріпити з в головному повідомленні. Уточніть контакти всіх членів батьківського комітету.
  • У батьківському чаті - тільки важливі обговорення. Це не місце для особистої "болталки".
  • Є така функція-пошук за ключовими словами. Перш ніж задати питання, уточніть, можливо, відповідь вже був озвучений раніше.
  • Не варто переходити на особистості і з'ясовувати стосунки в чаті.
  • Всі питання вирішуйте оперативно, вказуючи точні часові рамки обговорень.
  • Нагадаємо, не забувайте представлятися повним ім'ям і вказувати, чий ви батько.
  • Всі питання, що стосуються вчителя, на зразок запізнень, вирішуйте особисто з учителем.

"Ці правила для вас занадто суворі і нудні? Немає проблем: заведіть окремий чат-бовтанку, щоб ділитися хоч рецептами, хоч новинами», - додав від себе Комаровський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"А на свята - переслані картинки», «Найперше правило виживання в батьківському чаті - не вступати в нього», «На час літніх канікул можна відключити всі чати, крім садка і то в батьківських я відключаю звук. Занадто багато не потрібної інформації", - діляться особистим досвідом українці в коментарях.

«У мене 8 чатів на трьох дочок, не рахуючи робочі. Іноді оживлялися всі і встигнути все прочитати цілий квест», - зазначає одна з мам.

Нагадаємо, раніше Забудьте про поради з інтернету: лікар розповів, як правильно витягувати кліщів і бджолине жало. Голова Всеукраїнського товариства парамедиків Ярослав Вус розповів, як правильно витягувати кліщів зі шкіри, бджолине жало, а також про першу допомогу постраждалим.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Джміль, бджоли та оси: українцям нагадали головні правила першої допомоги при укусі комах.Якщо у вас немає алергії на укуси ос, бджіл і джмелів, вам крупно пощастило - але потрібно знати, як допомогти тим, хто переносить їх болісно.

Також «Знай.иа " писав, що Уникайте високої трави і не ходіть босоніж: як уникнути укусу змії, поради доктора Комаровського.