Гірський штурмовик з позивним "Любисток" захищає нашу країну з боку Приазов'я. Це його друга ротація.

Про це стало відомо завдяки новій публікації ООС у Фейсбуці.

За словами Любомира, зараз окупанти стали ще нахабнішими, ніж у першу його ротацію і плюють на перемир'я.

"Цього разу окупанти ще зухваліше гатять – стрілецька, АГС, міномети… От нещодавно стояв на спостережнику, ворог випустив кілька коротких черг з автомата чи кулемета, а далі прилетіло одразу кілька снарядів забороненого калібру. Лягли зовсім поряд, засипали землею ділянку траншеї", - розповідає "Любисток".

Як розповів захисник, то його перше бойове хрещення відбулося через кілька днів після прибуття на передову. Ворог вирішив "привітати" новоприбулих обстрілом мінометів 82-го калібру.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

фото: ООС
фото: ООС

"Перший раз було дуже страшно. Я швидко бігаю, найшвидший у підрозділі, тож коли пролунав сигнал «в укриття» – першим залетів у бліндаж. Та порівняно із цією ротацією, минулорічна була ще відносно спокійною. Нині ж ворог поводить себе набагато зухваліше", - каже Любомир.

Сам воїн родом з Івано-Франківської області. Вдома його чекає 15-річна дочка Каміла. Любомир намагається щодня дзвонити доньці, але про бої не розповідає, щоб менше хвилювалася.

Вже скоро у захисника закінчується трирічний контракт, але йти з військової справи він не збирається. За його словами, підрозділ став йому домом, а побратими сім'єю і йому буде вкрай важко їх залишати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Разом-ми сила!": українцям розповіли історію "залізної" танкістки-красуні ЗСУ, яка охороняє країну від ворога

Як повідомляє портал «Знай.иа» 12-річна Настя живе на окупованому Донбасі і мріє показати свої вірші захисникам :" з Україною в серці"

Також «Знай.иа " писав, що Наймолодший командир ЗСУ Богдан Гарнага став грозою окупантів: Зеленський оцінив