Щоб гарбузи краще визрівали на вашому городі, необхідно зробити прості дії – обрізати всі кінці батогів з квітками і дрібними зав'язями. Таким чином плоди наберуть потрібну вагу.

У Telegram-каналі "Щоденник дачника. сад і город" рекомендують на рослині в залежності від сорту залишити від 1 до 5 плодів, а щоб вони добре росли і розвивалися, треба щоб над кожним з них було не менше 5-7 листків.

Зазначається, що під гарбузи, які підросли до 20-25 см у діаметрі, потрібно підкласти звичайні дерев'яні дощечки, а листя, які їх прикривають, обробити так, щоб гарбузи висвітлювалися прямими променями сонця. Саме пряме сонячне світло сприятиме швидкому дозріванню плодів.

гарбузи, фото Pxhere
гарбузи, фото Pxhere

Раніше ми писали про те, як уникнути здуття банок, прості правила консервації. Напевно кожна господиня стикалася з такою проблемою при консервації, коли здувалися кришки на банках. Якщо ви знатимете причину, ви не будете допускати подібних помилок.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, є в будь-якій аптечці: диво-засіб, який вдихне в ваш город життя і захистить від шкідників.

Як повідомляв портал Знай.uа, огірки вродять густо, а шкідники втечуть з городу: найкраща підгодівля для овочів. Досвідчені городники поділилися найкращим варіантом корисної підгодівлі для огірків.

Також портал Знай.uа писав, як правильно обрізати кущ агрусу, щоб він добре плодоносив. Агрус потребує родючого грунту і добре росте на дерново-підзолистих грунтах з родючим шаром 30-40 сантиметрів.