День батька-нове для України свято, яке відзначають 19 червня. У світі традиція святкування налічує більше сотні років-в цей день прийнято дякувати своїм батькам за все те, що вони роблять для своїх дітей.

Ідея вітати батьків з їх особливим днем народилася в США в 1910 році. Мешканка містечка Спокан, в штаті Вашингтон, Сонора Додд (в дівоцтві Смарт) сиділа на церковній службі, присвяченій Дню матері, і раптово подумала про те, що ніхто не цінує по достоїнству внесок батьків у виховання дітей.

Саму Сонору і її чотирьох братів і сестер їх батько виховав поодинці. У припливі подяки Сонора запропонувала місцевій владі відзначати День батька в день народження Вільяма Смарта-5 червня.

Ідея припала всім до душі, проте Підготовка до свята трохи затягнулася, і урочистості відбулися 19 червня.

Відтоді у світі відзначають День Батька саме 19 Червня, або у третю неділю червня. До речі, Південна Корея вирішила не "розділяти" батьків, відзначаючи свято батька і матері в один день.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

День батька, скрін, відео YouTube
День батька, скрін, відео YouTube

В Україні День батька став офіційним святом у 2019 році. Цього року свято припало на 20 Червня.

У цей день чоловікам, які встигли стати батьками і дбайливо ставляться до своїх дітей, дарують подарунки і шлють привітання. У деяких країнах День батька - це привід зібратися всім разом і вибратися на природу.

Італійці відзначають День батька навесні - 19 березня, в День пам'яті святого Йосипа. Прийнято пригощати благодійним обідом бідняків.

Раніше повідомляли, кому можуть відмовити в субсидії і як вона нараховується: у Мінсоцполітики відповіли на популярні запитання.

Як повідомляв Знай.ua, сезон заробітчан: скільки платять за збір ягід в Україні та Польщі.

Знай.ua писав, допомога на витрати і виплати по лікуванню: українці вимагають додаткові пільги для людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо також, що українцям розповіли, як покарають неплатників аліментів: "Штраф від 20 до 50%". За заборгованості в 3 роки і більше застосовується штраф у розмірі 50% від суми несплачених платежів. Всі ці кошти перераховуються на користь дитини.