Експерти порівняли оптові ціни на плодово-овочеву продукцію в Україні та Польщі.

Так, ціни на деякі продукти в Польщі мало чим відрізняються від українських. Хоча є деяка продукція, яка на початку літа там коштує дорожче.

Дані за першу декаду червня 2021 року виставив Економічний дискусійний клуб.

Для аналізу цін було обрано 2 оптових ринки України та Польщі, які успішно працюють у столицях, а саме: ринок "Столичний" у Києві та Ринок "Броніше" у місті Варшава.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Порівняння мінімальних оптових цін на сезонні овочі дає підстави зробити висновок про те, що на початку літа на українському ринку дешевше, ніж на польському можна купити кабачки, картоплю, білокачанну і пекінську капусту.

А ось помідори, цибуля, огірки і буряк в Україні в 1,2-2,0 рази продаються дорожче.

У першій декаді червня 2021 року оптові ціни на полуницю в на польському ринку "Броніше" в 2,8 рази були нижчими, ніж на українському ринку "Столичний". Наприклад, оптові партії польських яблук коштували в 1,6-2,0 рази дешевше українських.

Нагадаємо, раніше В Україні рекордно подорожчали фрукти і овочі - експерти звинуватили у всьому весну. В результаті холодної весни, вегетація рослин затрималася на цілих два тижні.

Як повідомляє портал «Знай.иа " Лайфхаки економії на" максималках": українцям показали, як прожити тиждень всього за кілька сотень. Було перевірено, як у 2021 році в Україні можна прожити цілий тиждень всього на 750 гривень

Також «Знай.иа " писав, що Нові ціни на головні продукти: українцям показали список, з яким ходити в магазин стане приємніше