Українцям, які не заплатити за газ зможуть заблокувати зарплатні картки. Це можуть зробити тільки співробітники виконавчої служби, після відповідних судових рішень.
Про це повідомляє "Тижневик ЕХО".
Після блокування зарплатних карт деякі українці почали бити на сполох та заявляти, що дії газовиків не правомірні. Керівник Кобеляцького підрозділу "Полтавагаз" Роман Романенко підтвердив, що блокування зарплатних карток має місце. І відбувається це лише після того, як виконавча служба отримує відповідне рішення суду про стягнення заборгованості.

Тарифи на газ, кадр з відео
Тарифи на газ, кадр з відео

"Газопостачальні організації не мають права блокувати рахунки чи картки боржників. Це роблять співробітники виконавчої служби. І лише після того, як ми попереджаємо боржників, а потім звертаємося до суду і отримуємо вердикт про примусове стягнення заборгованості", - розповів він.

Роман Романенко зазначив, що отримувачів субсидій і пільг у цьому списку немає, адже вони вчасно отримують кошти з державного бюджету для відшкодування витрат на оплату житлово‑комунальних послуг.

Картку блокують автоматично, згодом — автоматично зніматимуть із неї гроші

ПриватБанк, фото Знай.uа
ПриватБанк, фото Знай.uа

Для цього вже є інструмент — Автоматизована система виконавчого провадження (АСВП). Вона запрацювала в 2019 році, але через неї виконавці могли автоматично арештувати лише кошти/рахунки боржників за аліментами. Тепер ця система працюватиме з усіма виконавчими провадженнями. Тобто, автоматичний арешт коштів став можливим для всіх видів боргу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У контексті наших прав і обов’язків нічого не змінюється, адже законодавство, як і раніше, вимагає від нас сплачувати борги.

Раніше повідомляли, кому можуть відмовити в субсидії і як вона нараховується: у Мінсоцполітики відповіли на популярні запитання.

Як повідомляв Знай.uа, сезон заробітчан: скільки платять за збір ягід в Україні та Польщі.

Знай.uа писав, допомога на витрати і виплати по лікуванню: українці вимагають додаткові пільги для людей з обмеженими можливостями.