Мінімальна пенсія на рівні 3500 гривень могла б бути введена в Україні з березня 2022 року. Глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна розповіла українським журналістам, що нововведення можуть стосуватися пенсіонерів віком від 75 років зі стажем 30-35 років.

Про це стало відомо завдяки заявам Марини Лазебної для "Радіо.Свобода", новий випуск вже в мережі YouTube.

"Я вже колись і президенту ходила говорила, що краще було б зробити для людей з 75 років, у кого є стаж 30-35 років, мінімальну гарантію в 3 500. Так, є людина, у кого 74 роки і 9 місяців. Йому буде трішечки менше", - розповіла міністр.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За її словами, це був план Мінсоцполітики на перше півріччя наступного року.

"Але знову ж таки ми зараз входимо в дискусію, що буде з прожитковим. І тут треба вже дивитися, чи в змозі ми будемо все це потягнути фінансово, економічно", — пояснила Лазебна.

Марина Лазебна також припускає, що з 1 липня прожитковий мінімум нижчої категорії складе 1854 гривні. За її словами, в липні буде проведено перерахунок прожиткового мінімуму для людей у кого доплати, надбавки (шахтарські, дітям війни).

"Там є багато різних надбавок, доплат до пенсій, які розраховуються від прожиткового. І також підвищуються пенсії деяким категоріям пенсіонерів", - підкреслила міністр.

Раніше повідомляли, "Це життя...": глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як пенсіонерам виживати на 2 тисячі гривень.

Як повідомляв Знай.uа, перерахунок субсидій 2021: у Мінсцополітиці розповіли українцям про нові умови для отримання допомоги.

Знай.uа писав, допомога на витрати і виплати по лікуванню: українці вимагають додаткові пільги для людей з обмеженими можливостями.