Стало відомо, що з 1 липня проведуть індексацію пенсій для понад 1 мільйона українців. Так, пенсіонери стануть отримувати на 100 гривень більше.

Про це рассказаал міністр соцполітики Марина Лазебная в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За її словами, добавку до пенсії отримає та категорія людей, яка не потрапила в індексацію раніше. А оскільки ціни ростуть разом з комунальними тарифами, то в Мінсоцполітики не могли не відреагувати і не індексувати пенсії.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

"Ми з 1 липня для більш ніж мільйона чоловік будемо індексувати по 100 гривень. Це та категорія людей, яка не потрапила в індексацію. У 2017 році було так прийнято пенсійне законодавство, і деякі категорії людей вилучені з індексації. Індексація стала вибірковою.І тому ми не могли залишити. Бо ціни зростають, житлово-комунальні тарифи зростають... Як не індексувати пенсії? Пенсія - це теж дохід. Вона повинна не знецінюватися ",- сказала Лазебна.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За її словами, під підвищення в цілому потрапило 10,5 млн пенсіонерів.

А ось наступна індексація запланована на 2022 рік.

Нагадаємо, раніше "Бонусів" до 12 051 грн: у Мінсоцполітики показали нові пенсії і назвали дату перерахунку

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Це життя...": глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як пенсіонерам виживати на 2 тисячі гривень

Також «Знай.иа " писав, що Мільйонам працюючих пенсіонерів доплатять надбавки: хто отримає двомісячний оклад додатково