Стало відомо про те, як можна зберегти урожай, якщо його почали клювати птиці. Кілька простих способів від експертів.

Постійно відбувається так, що чорну смородину, полуницю, вишню та інші ягоди скльовують птиці, і господарі залишаються без літнього врожаю. Однак, якщо знати кілька лайфхаків, то цього не станеться.

Перший спосіб - спеціальний каркас з натягнутою сіткою. Зробити його можна з дощок і будівельної сітки, після чого встановити на грядку.

Город / фото: Unsplash
Город / фото: Unsplash

Також, можна використовувати CD або ж DVD диски. Їх потрібно встановити на парканах і підвісити на гілочки вишневого дерева. Щоб встановити їх поруч з кущем смородини, потрібно використовувати палиці. Експерти говорять про те, що сонячний блиск дисків здатний відганяти птахів, і урожай буде незайманий.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вирощування малини, кадр з відео
Вирощування малини, кадр з відео

Третій спосіб - спеціальна захисна сітка. Її потрібно поставити на полуничної грядці, при цьому сильно натягнувши. Коли захочете зібрати ягоди, потрібно збоку її відкинути. До слова, до стійок її кріпити потрібно спеціальними канцелярськими скріпками, або ж прищіпками для білизни.

Полуниця,  скріншот із відео
Полуниця, скріншот із відео

Ялинкові прикраси. Стануть в нагоді вони не тільки перед Новим роком, але і в такий час. Птахи злякаються святкових прикрас. Дощиком можна повністю обвісити дерево. Це віджене птахів, але при цьому ніяк не зашкодить самому дереву і плодам.

Прикріпити дощик можна за допомогою степлера.

Нагадаємо, черви будуть тікати з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід. Засіб для порятунку врожаю малини від шкідників

Як повідомляв портал "Знай.ua", Як виростити солодкі помідори: це простий засіб є в кожному будинку. Секрет ВИРОЩУВАННЯ солодких помідорів

Також "Знай.ua" писав, соковиті помідори на борщ і томатну пасту: хитрощі ВИРОЩУВАННЯ для городників.