З приходом літа в Україні розпочався сезон черешні. У зв'язку з цим на сторінці Міністерства охорони здоров'я України у соцмережі Facebook розповіли про корисні властивості цієї ягоди.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ всіх сортах черешні багато клітковини, міді, калію і марганцю, що допомагає в регуляції серцевого ритму, скорочення м'язів, передачі нервового імпульсу і регуляції кров'яного тиску.
В одній чашці солодкої сирої черешні без кісточки (154 грами) знаходиться:
- Калорійність - 97 ккал
- Білок - 2 грами.
- Вуглеводи - 25 грам.
- Клітковина - 3 грами.
- Вітамін С - 18% денної норми.
- Калій - 10% денної норми.
- Мідь - 5% денної норми.
- Марганець - 5% денної норми.
Також черешня запобігає деформації кісткової тканини, тому її рекомендують вживати всім дітям, особливо тим, хто страждає від ожиріння.
Крім цього черешня добре впливає на сон, оскільки має велику кількість мелатоніну, який допомагає врегулювати цикл сну і бадьорості.
Також ця ягода здатна знизити рівень сечової кислоти в організмі, що робить черешні особливо корисними для людей страждають від подагри.
Черешня також входить до переліку некрохмальних фруктів, які можна вживати людям з цукровим діабетом. Однак важливо контролювати порції.
Згідно з даними британської діабетичної асоціації, для людей з діабетом прийнятною є порція в 14 черешень (2 ківі, 7 полуниць або 3 абрикоси). Однак всі люди мають різну сприйнятливість до вуглеводів, тому рекомендується визначити рівень глюкози в крові через 1-2 години після вживання черешні в перший раз.
Залежно від стиглості, в 1 чашці черешні без кісточок знаходиться близько 6 чайних ложок цукру. Порція в половину чашки не повинна бути проблемою для більшості діабетиків. Глікемічний індекс свіжої черешні становить 62.
Нагадавши, полуниця сусідам на заздрість: як підгодувати для гарного врожаю
Як повідомляв портал "Знай.uа", топ хвороб кущів малини, з якими потрібно боротися: методи лікування ягід
Також, "Знай.uа" писав, Як правильно вибрати солодкий кавун і не отруїтися: оцінюємо ягоду за формою і звуку