Якось ми з вами розбирали прості і смачні рецепти вишневого джему, полуничного варення та інше.

Але зараз пропонуємо повернутися до теми садівництва і шкідників, зокрема, до такої частої проблеми, як поселення гусениць на капусті. Відомо, що це личинки двох видів метеликів (капустяної білявки і совки). У другому випадку, дрібні шкідники найчастіше мешкають всередині самого качана, тому їх молжно не помітити відразу при швидкому перегляді.

Капуста, фото: скріншот з відео
Капуста, фото: скріншот з відео

Пропонуємо вам відразу кілька народних засобів від гусениць на капусті.

Перший з них - обсипання овочів харчовою содою. Далі пропонуємо ознайомитися з настоєм золи і дігтярного шампуню (мила), коли беремо на п'ять літрів води склянку золи і чайну ложку шампуню. Наполягаємо суміш протягом доби і обприскуємо капусту.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Вирощування капусти, кадр з відео
Вирощування капусти, кадр з відео

Ще гусеницю можна побороти, обприскуючи капусту настоєм цибулиння і бадилля томата. Даний спосіб також допоможе позбутися від попелиці. При вирощуванні невеликих обсягів капусти, можна зібрати гусениці вручну. Або скористатися допомогою природних ворогів гусениць - ос, яких можна залучити, якщо обприскати капусту солодкою водою, сиропом або розведеним варенням.

Наостанок варто придивитися до поради - розвішувати яєчну шкаралупу на капустяних грядках, яка може відлякувати метеликів. Адже вони нібито вважають шкарлупки крилами конкуренток.

Капуста, скріншот: Youtube
Капуста, скріншот: Youtube

Нагадаємо, кілька методів, які позбавлять вас від шкідників на ділянці: потрібна гірчиця і вода

Як повідомляв "Знай.ua", "ковдра" з кропиви для врожаю огірків: легкий спосіб уберегти овочі від шкідників і зарази

Знай.ua писав, як врятувати урожай ягід від навали птахів - діставайте ялинкові іграшки