До фіналу Чемпіонаті Європи з футболу залишилося всього кілька днів. Першого фіналіста вже визначено - збірна Італії обійшла Іспанію і зустрінеться в Лондоні з переможцем пари Данія-Англія.

Однак, до спекотного фіналу є цікава новина - український президент Володимир Зеленський запропонував Литовській Республіці провести наступний чемпіонат Європи, проте вже з баскетболу, на території двох країн.

Йдеться про один з наступних чемпіонатів Європи з баскетболу"Євробаскет". Про це стало відомо завдяки повідомлення на офіційному порталі Президента України.

Візит Володимира Зеленського до Латвії, фото: president.gov.ua
Візит Володимира Зеленського до Латвії, фото: president.gov.ua

"Відомо, що баскетбол в Литві є другою релігією і дійсно національним видом спорту. І, незважаючи на тотальну любов українців до футболу, баскетбол також дуже популярний в нашій країні. Тому я хочу запропонувати ідею спільної організації України і Литвою одного з наступних чемпіонатів Європи з баскетболу", - заявив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Він підкреслив, що Україна готувалася прийняти Євробаскет в 2015 році, але не змогла цього зробити.

"Тому ідея спільного проведення баскетбольного турніру - не тільки про реалізацію масштабного проєкту в цій сфері. Я переконаний, що для українців і литовців така ініціатива стане хорошою можливістю об'єднати зусилля і довести, що ми здатні проводити великі події реально світового масштабу", - додав Зеленський.

Раніше повідомляли, Юлія Мендель оголила спокусливу частину тіла перед презентацією книги про Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа, запуск плану повернення Криму, мега-пастка над Україною і "роздача" Послам - Зеленський звернувся з важливою заявою.

Знай.uа писав, Володимир Зеленський зізнався в щоденному ризику, рятуючи українців: "Ви вибрали...".