Надмірна вага - це не тільки проблеми зовнішнього вигляду, які заважають носити одяг, яку хочеться, але і ризик виникнення різних захворювань. Про це розповіли на порталі "Rambler".

Медики склали список найбільш поширених проблем до яких веде надмірна вага:

1. Навантаження на серце.

Крім підшкірного існує також вісцеральний жир, який відкладається на внутрішніх органах. При наявності зайвої ваги накопичуючись навколо внутрішніх органів жир порушує процеси кровообігу. Серце намагається розподілити кров по всьому організму і в результаті розширюються праві камери і формується «легеневе серце», що веде до серцево-легеневої недостатності.

Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

2. Потрібно більше кисню.

Чим більше людина, тим більше кисню йому необхідно щоб наситити організм. При цьому, якщо в організмі багато зайвого жиру, то м'язи швидко слабшають і починають погано перекачувати повітря. В результаті організм відчуває постійний недолік кисню.

3. Зниження обсягу легенів і слабке дихання.

Для підтримки нормального дихання людина з надмірною вагою витрачає дуже багато сил. Тому організм економить енергію і робить дихання слабшим і поверхневим. Це призводить до того, що повітря надходить лише в трахеї і бронхи, а нижні відділи легенів залишаються без кисню. Крім цього з часом діафрагма починає зміщуватися вгору через неправильну роботу м'язів, яким правильно рухатися заважає надлишковий жир на животі.

Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Нагадаємо, що українцям розповіли, як оформити електронний лікарняний: більше ніяких черг

Як повідомляв портал "Знай.uа", забудьте про дієти: Аніта Луценко видала прості правила для здорового і красивого тіла

Також, "Знай.uа" писав, що пора черешні в самому розпалі: кому категорично заборонено їсти улюблену ягоду, а кому вона корисна