За розпорядженням президента України Володимира Зеленського збільшать пенсії військовослужбовцям та учасникам бойових дій.

Про це повідомив Офіс президента України.

Так, Починаючи з 1 липня поточного року 400 тисяч військовослужбовців отримають доплату в 2 тисячі гривень. Це стосується тих військовослужбовців, які вийшли на пенсію раніше 1 березня 2018 року. Тепер мінімальна виплата військовим пенсіонерам складе 3854 гривні.

Як зазначається, через недосконалість закону про індексацію утворилася велика різниця між пенсіями для військових, які були призначені до і після 2018 року. Для зниження диспропорції Мінсоцполітики підготувало нову постанову, яку Кабінет Міністрів схвалить на найближчому засіданні.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Для відновлення справедливості з ініціативи Володимира Зеленського Міністерство соціальної політики розробило рішення про підвищення виплат військовослужбовцям, які перебувають на пенсії. Відповідну постанову Кабінет Міністрів України прийме на черговому засіданні", - йдеться в повідомленні.

До того ж будуть підвищені виплати на 700 гривень для учасників бойових дій, які втратили свою працездатність, а це понад 40 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше Олексій Резніков заявив, що міністри повинні отримувати не менше 100 тисяч на місяць: "це не такі і божевільні гроші"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Допомога прийде не всім: хто з українців може залишитися без субсидії

Також «Знай.иа " писав, що Автоматичне списання боргів за ЖКП: українці ризикують залишитися без частини пенсій, зарплат і навіть стипендій