Особливості та правила догляду за новонародженим малюком в жарку погоду.

Мами часто задаються питаннями, як не нашкодити дитині і як діяти з малюком в спеку, щоб він відчував себе максимально комфортно. У Міністерстві охорони здоров'я України зібрали кілька порад, як полегшити стан дитини в спекотні дні і вберегти новонародженого.

Мама з дитиною, фото з pxhere

- Уникайте прямих сонячних променів, якщо УФ індекс вище 3. Відкриті ділянки тіла накрийте легкою пелюшкою і надіньте капелюх з широкими полями, щоб затінити обличчя, вуха і шию. Намагайтеся гуляти в тіні, вибирати коляску світлих кольорів або з УФ фільтром.

- Не перегрівайте малюка. Роздягніть дитину до підгузника, а якщо є можливість, то і його зніміть. Вдома або в тіні дитині не потрібен капелюх. Шкіра голови у новонародженого відповідає за терморегуляцію тіла. Тому головний убір сприятиме перегріву тіла.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

- Купайте дитину. У спекотні дні робіть це частіше, промивайте все складочки. Обмивайте дитину прохолодною водою (приблизно 32 градуси) кілька разів на день.

- Користуйтеся кондиціонером або вентилятором. Сприятлива температура для новонародженого - орієнтовно від 18 до 22 градусів тепла.

- Частіше пропонуйте грудне молоко, оскільки воно на 87% складається з води. Прикладайте дитину і годуєте на вимогу, а не за графіком.

Нагадаємо, що дівчинку закрили в палаті, що кишить сотнями "чужих": мало не зійшла з розуму

Як повідомляв Знай.uа, Даша Квіткова і Микита Добринін показали маленьке щастя після пологів: "Спасибі ,що обрав нас"

Також портал Знай.uа писав, що Маша Єфросиніна в купальнику станцювала для головного чоловіка: "Олександр просив.."