Українська письменниця Лариса Ніцой, яка відома завдяки своїй твердій позиції щодо захисту української мови, любить викладати різні історії або думку про ту чи іншу ситуацію, що сталася в нашій країні.

Якось вона розповіла про те, як отримала невеликий зрив через законопроект "Про корінні народи" і те, що не вистачає грошей на видання нової цікавої книги для діточок. А зараз торкнулася теми україномовних продавців, і згадала при цьому мовного омбудсмена.

Лариса Ніцой, фото: Facebook
Лариса Ніцой, фото: Facebook

Ніцой почала з того, що дуже сильно любить темну курагу, але тепер повинна відмовитися від подібної солодощі, так як всі продавці цих ласощів говорять виключно російською мовою, а мовний омбудсмен порадив українцям обходити місця, де нас не обслуговують українською.

"Iгнорую і обходжу - і вже який місяць в пошуку. Шукаю-шукаю, шукаю-шукаю таку точку в Києві, щоб з цим товаром була україномовна. Шукаю-шукаю. Боюся, доведеться звикати жити без кураги", - пише Лариса Ніцой в публікації.

Лариса Ніцой, скріншот з відео
Лариса Ніцой, скріншот з відео

А потім додає, що Дмитру Івахнюку - ветерану війни - пощастило, оскільки він зумів відшукати одинадцяту перукарню, де обслуговують виключно державною мовою. І коли письменниця спробувала довести одному з продавців, що в Україні слід розмовляти нашою мовою, він відповів, що йому він не потрібен і взагалі війна на Донбасі - виключно справа самих українців, як і політика.
Через це Ніцой доводиться терпіти і в черговий раз сподіватися, що в майбутньому вона зуміє знайти місце, де зі спокоєм купити курагу від україномовного громадянина.

Нагадаємо, захисниця українського Ніцой виступила проти закону "Про корінні народи": "Ростуть роги..."

Як повідомляв Знай.ua, у Львові стався мовний скандал, допоможе хіба що Лариса Ніцой: "Не потрібно ні знати, ні вчити українську"

Також Знай.ua писав, захисниця української мови Лариса Ніцой залилася сльозами через проблеми з грошима: "Знищувати"