Стало відомо, що українська тріатлоністка Юлія Єлістратова відсторонена від участі в Олімпійських Іграх в Токіо за підозрою у вживанні заборонених препаратів.

Єлістратова повинна була брати участь у змаганнях з триатлону, які заплановані на вівторок, 27 липня.

Telegram-канал "Спорт сьогодні" повідомив, що позитивним виявився тест від 5 червня, коли українка брала участь в Кубку Європи в Дніпрі. У допінг-пробі 33-річної дівчини виявили еритропоетин.

Єлістратова має право вимагати розтин проби B і оскаржити рішення про тимчасове відсторонення в Спортивному арбітражному суді, але поки її відсторонили від Олімпійських ігор, до вирішення питання відповідно до Всесвітнього антидопінговим кодексом і антидопінговими правилами Міжнародного союзу триатлону.

Юлія Єлістратова, фото з Telegram-каналу

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Варто зазначити, що ігри в Токіо стали б для неї вже четвертими в кар'єрі. Втім, найкращим результатом Єлістратової на Олімпіадах є 24-е місце в 2008 році, а в 2012-му вона навіть не фінішувала.

Раніше ми писали про те, що найемоційніша шаблістка України Ольга Харлан розповіла про програш на Олімпіаді в Токіо: "Розчарувала саму себе"

Нагадаємо, що Дарина Білодід назвала всіх причетних до її "бронзи" на Олімпіаді в Токіо: "Було важче, ніж мені"

Як повідомляв Знай.uа, першу в історії Олімпійських ігор золоту медаль зі скейтбордингу завоював японець - "У спорті з 7 років"

Також портал Знай.uа писав, вже друга медаль: шпажист ігор Рейзлін приніс Україні другу "бронзу" на Олімпіаді-2020 в Токіо