Ще на початку серпня з'явилася інформація, що Green Grey на концерті до Дня Незалежності України замінили на білоруський гурт Brutto.

Все почалося з конфлікту, про який розповів фронтмен музичного колективу Андрій Яценко. Він тоді зазначив, що представники офісу Президента прийняли це рішення через російську мову. А зараз з'явилася інформація, що рокерам відмовили в оренді даху Цуму для концерту 24 серпня 2021 року.

Green Grey, скріншот з відео
Green Grey, скріншот з відео

Справа в тому, що концертний організатор Svitlo Concert, коли погоджувалися, не знали про весь "галас", що трапився навколо Green Grey. І лише згодом, після вивчення ситуації, вирішили припинити співпрацю через непатріотичність.

"Ми, Svitlo Concert, про мистецтво та культуру. Ми обожнюємо нашу Україну, і цим все сказано", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Скандал з Green Grey, скріншот: Facebook
Скандал з Green Grey, скріншот: Facebook

"Більше ні на один ваш захід не прийду. Культура і Політика речі різні. Як ви і поняття "порядність", "Коли ви будете в такій же ситуації, бажаю, щоб суспільство також до вас поставилося, як ви до музикантів. Сором і ганьба!", "Соліст групи, ніби як висловив незгоду з законом, нехай і не самим культурним способом, а не ненависть до країни або до мови. Це ніщо інше, як цькування і сегрегація за позицію, непопулярну в суспільстві. Back to USSR", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, у Зеленського замінили Green Grey на російськомовних Brutto: повний список артистів до Дня Незалежності

Як повідомляв "Знай.ua", Мурик з Green Grey знову звернувся до офісу президента через закон про мову: "Пенсіонери, які просять милостиню"

Знай.ua писав, Лариса Ніцой "провчила" групу Green Grey за незнання української мови, дісталося більше ніж Довбику: "Невже важко перевести?"