Віктор Робертович Цой - всесвітньо відомий радянський рок-музикант, автор пісень і кіноактор, що народився 21 червня 1962 року.

Засновник і лідер рок-гурту "Кіно", "Палата №6" і "Гарін і Гіперболоїди" в цьому році міг святкувати своє 59-річчя. Однак цього не сталося через несподівану смерть в автокатастрофі 15 серпня 1990 року, о 12:28 за місцевим часом на 35-му кілометрі шосе "Слока - Талсі".

Віктор Цой
Віктор Цой

Сьогодні 31-а річниця смерті легендарного музиканта, який за свої 28 років зробив стільки, скільки частина знаменитостей не зможуть зробити до пенсії. Початок кар'єри стартує з позиції басиста в гуртi "Палата №6", але потім у проекті "Гарін і Гіперболоїди", у складі якого, в 1981-му році, Віктор Цой разом з Олексієм Рибіним і Олегом Валінським відправився в "ЛенРокКлуб".

Перша композиція має назву "Мої друзі", і вже згодом колектив набуває нової назви "Кіно". Далі стартує робота над створенням дебютного альбому під керівництвом людини, яка передрікала Віктору Робертовичу гучну славу. Людину на ім'я Борис Гребенщиков з легендарного рок-гурту "Акваріум".

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Віктор Цой, скріншот: YouTube
Віктор Цой, скріншот: YouTube

Надалі довелося взяти невелику вимушену паузу, так як Цой потрапив в психіатричну лікарню для того, щоб відкосити від армії. Але вже в середині 80-х років "Кіно" знаходиться на піку тріумфу. Рок-група знайшла шанувальників не тільки в СРСР, але і у Франції, США та Італії.

А фінальний альбом, на жаль, виявився посмертним для Цоя і мав назву "Чорний альбом".

Музикант в свої роки виглядав набагато старше своїх однолітків, і здавався досить мудрим не по роках. Про таких людей кажуть: "Поспішав жити". І, ймовірно, через це він сподобався 23-річної Маріанни Родованской, коли пив менше за інших в компанії і говорив тільки по справі.

"Він був тонко організованим, дуже вразливою людиною. Маріанна зовсім інша. Боксерка. Така людина, може бути, і потрібен був Віті в професійному плані. Коли треба було" битися ", Вітя пускав її вперед, і вона робила це з задоволенням. А він йшов за нею і мовчав - ось так і почався його імідж мовчуна. Вона була його однодумницею, помічницею, рухала його до слави ", - зізнається його мама.

Віктор Цой
Віктор Цой

Нагадаємо, в Києві після 30 років перерви виступить гурт "Кіно" в оригінальному складі: "Цой - жив"

Як повідомляв "Знай.ua", помер друг Віктора Цоя Петро Мамонов з "Звуки Му": це був справжній рок

Знай.ua писав, вилитий Віктор Цой: Сергій Бабкін вразив архівами юнацьких років