На тлі новин про масову вакцинацію в Україні з'явилася ще одна важлива інформація. Так, український уряд вніс ряд змін до правил в'їзду іноземців на територію країни під час пандемії COVID-19.

Зокрема, тепер пускатимуть з підтвердженням не тільки повного курсу вакцинації, а й після першої дози.

Про це стало відомо завдяки інформація із засідання Кабінету Міністрів України.

Аеропорт "Бориспіль", скріншот: Facebook
Аеропорт "Бориспіль", скріншот: Facebook

Згідно зі змінами, для перетину кордону України іноземцям та особам без громадянства потрібен негативний результат ПЛР або експрес-тесту на антиген, а також документ, що підтверджує вакцинацію від COVID-19.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

При цьому прийматимуть іноземний COVID-сертифікат, який підтверджує вакцинацію однією або декількома дозами вакцин, які включено до переліку Всесвітньої організації охорони здоров'я. Раніше потрібно було підтвердити повний курс.

Також варто нагадати нашим читачам, що Європейський Союз з 1 липня запровадив єдиний ковідний паспорт, який вже назвали символом відновлення Шенгену. Щоб двері до Євросоюзу для українців знову повністю відкрилися, повинні бути виконані принаймні дві умови - ЄС повинен визнати українські ковидні сертифікати (паспорти), які все ще в розробці. В ЄС також повинні бути визнані вакцини, якими прищеплюють українців.

Раніше повідомляли, українцям видадуть "ковід-сертифікат" для поїздок за кордон-одна умова: "180 днів...".

Як повідомляв Знай.uа, Німеччина відкрила двері для українців: у посольстві ФРН назвали головні умови.

Знай.uа писав, подорожі за кордоном для українців: куди, з якими тестами та вакцинами пускатимуть.