Наші читачі чудово пам'ятають, що минулими вихідними у британської королівської сім'ї прибуло "поповнення". Так, в суботу, 18 вересня, принцеса Беатріс народила первістка – доньку від свого чоловіка Едоардо Мапеллі-Моцці. До цього часу не відомо, яке ім'я дали новонародженій крихітці.

Відомо точно, що титул принцеси дитина пари носити не буде, завдяки указу короля Георга V 1917 року, який обмежує кількість членів королівської сім'ї з титулами.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британського видання Tatler.

Принцеса Беатріс, фото: GettyImages
Принцеса Беатріс, фото: GettyImages

В указі йдеться, що тільки діти і онуки монарха матимуть королівський титул, а також старший онук принца Уельського, який знаходиться безпосередньо в черзі на престол матиме титул принца.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Королева Єлизавета II видала новий указ перед народженням дітей принца Вільяма, щоб всі вони були принцами або принцесами, але вона не зробила аналогічних положень для інших своїх правнуків. Це означає, що діти Беатріс не будуть принцами або принцесами, так само, як і не будуть діти її сестри, принцеси Євгенії.

Принцеса Беатріс з нареченим, фото: instagram.com/princesseugenie
Принцеса Беатріс з нареченим, фото: instagram.com/princesseugenie

Однак донька Беатріс і Едоардо отримає італійський титул Донни Нобіле ("благородної жінки" в перекладі з італійської) або дворянки, через свого діда по батьківській лінії, графа Алессандро Мапеллі-Моцці.

Сім'я колишнього олімпійського лижника носила титули протягом століть, проживаючи в сімейній резиденції Villa Mapelli Mozzi. Однак в Італії дворянство офіційно не існує після того, як країна проголосувала за те, щоб стати республікою після Другої світової війни (одночасно вигнавши королівську сім'ю).

Однак титули все ще передаються і використовуються в якості люб'язності, особливо колишніми членами королівської сім'ї. У сина принцеси Євгенії, Августа, титулу немає, оскільки у чоловіка Євгенії Джека Бруксбенка теж немає титулу.

Раніше повідомляли, папа під слідством, а бабуся Єлизавета II у відпустці: вагітна принцеса Беатріс загриміла до лікарні.

Як повідомляв Знай.uа, принцеса Беатріс повторила те, за що критикувала Меган Маркл: "Це інстинкт".

Знай.uа писав, Єлизавета II навіть туфлі сама не розношує: чим займається абсурдно величезний штат прислуги.