Організація "Футбол проти расизму в Європі" (FARE) звернула увагу на грубі висловлювання форварда київського "Динамо" Артема Бесєдіна про людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, і закликала застосувати до спортсмена певні санкції.

Як відомо, в інтерв'ю для YouTube-каналу "Віддушивдушу" Бесєдін досить різко висловив свою думку про гей-паради і представників ЛГБТ-спільнот, а також заявив, що людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією не повинно бути.

"Це ненормально. Людей з нетрадиційною орієнтацією в принципі не повинно бути. Є хлопчики, є дівчатка - все. Я відновлювався в Іспанії... Реально, люди женуть. У нас все по-Божому в цьому плані, а там їх купа. По-перше, у мене є син. Я не хочу, щоб він ріс і дивився на піда*асів. Якщо хлопчики йдуть і тримаються за руку, то хіба вони не женуть?", - сказав Бесєдін в інтерв'ю.

На такі гучні висловлювання спортсмена відреагувала організація "Футбол проти расизму в Європі" (FARE). Представники закликали застосувати покарання до Артема Беседіна і заявили, що йому не завадило б пройти спеціальний освітній курс про різноманітність. Також, в організації підкреслили, що такі грубі коментарі неприпустимі, і що особистий вибір людини не має ніякого відношення до футболу.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми вважаємо, що подібні висловлювання неприпустимі і повинні мати дисциплінарні наслідки. Футбол не можна використовувати для пропаганди ненависті, гра будується на цінностях поваги - не має значення, який у тебе колір шкіри, віросповідання або сексуальна орієнтація, всі мають однакове місце в грі. Ми б рекомендували Беседіну пройти освітній курс про різноманітність - дізнатися більше про оточуючих його людей, як освітній захід разом з дисциплінарним покаранням", - повідомили в FARE виданню "Спорт-Експрес".

Артем Бесєдін
Артем Бесєдін

Нагадаємо, що Олександр Зінченко виховує з 3-місячної доньки футболістку: м'яч замість брязкалець

Як повідомляв Знай.uа, друг Лео Мессі повертається в "Барселону": легендарний Хаві новий тренер, але фанати "Динамо" можуть видихнути перед ЛЧ

Також портал Знай.uа писав, що Андрій Шевченко показав свою "копію" і підростаючого 17-річного чемпіона: "Не можемо повірити"