Компанія Watner Brothers нещодавно заявила про те, про що і так здогадувалися більшість фанатів "матриці" і режисерів Голлівуду: 4 частина з тріском провалилася в прокаті, хоча так багато було надій на продовження цієї трилогії.

Ми вирішили розібратися, що ж стало причиною такої невдачі на думку глядачів? Проаналізувавши безліч відгуків і коментарі в мережі, можна з упевненістю виділити кілька основних помилок, яких, очевидно не помітила Вачовські:

1. Вік Нео і Трініті

Матриця 4, скріншот з відео
Матриця 4, скріншот з відео

Це могло воістину стати першою "фішкою" 4 частини. У деяких моментах так і сталося: дуже зворушливою вийшла їх зустріч в кафе-крадькома і в таємниці від нового чоловіка героїні. Могло зіграти і те, що обранець Трініті цілком і повністю - людина системи і саме він тягне її вниз. Але режисер чомусь показала чоловіка вкрай пасивним. Про таких критики кажуть "ні риба ні м'ясо". Зморшки на обличчях героїв дійсно розчулюють, а сивина, що з'явилася на бунтівних головах нібито нагадує: ми всі не вічні, ми всі старіємо і потрібно встигнути зробити задумане, поки не пізно. Тільки й тут зовнішність героїв різко піддалася критиці-Кіану не сподобався публіці своїм характером (його персонаж також обирає на самому початку дуже хитку позицію), а Трініті і зовсім місцями нагадує "бабусю". Але чи маємо ми право критикувати їх вигляд? Питання риторичне.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Матриця, фото: Entertainment
Матриця, фото: Entertainment

2. Куди ви поділи Морфеуса?

Поява легендарної людини, що дає Нео синю і червону таблетки теж було дуже очікуваним фанатами. Але актора замінили і стрімко змінилася вся концепція. Слід віддати йому належне - свого попередника він не намагався копіювати, а підійшов до ролі переосмислено. Їдкі жарти на адресу обраного постійно супроводжують головного "підбурювача" - чого варта його поява в туалеті, в костюмі, схожому на маскарадний. А як ще можна нагадати Нео, що саме він врятував Зеон і зараз не можна опускати руки, зависаючи в прокаті дешевих ігор? Проте, незважаючи на всі вдалі моменти, "старого" Морфеуса дуже вже не вистачало.

Морфеус, фото: скріншот з відео
Морфеус, фото: скріншот з відео

3. Занадто багато екшену, але мало суті.

І третя, найбільша криза, яка вбила "матрицю" майже цілком-ставка на"картинку". Якщо в першій частині круті трюки Нео працювали безвідмовно і всі захоплювалися його майстерністю, то в продовженні трилогії виявилося занадто багато перестрілок і погоні. Якщо хоча б 20% з цього замінити ємним діалогом між головними персонажами, або додати більше ситуацій з їхнього минулого, як відсилання до попередніх частин, цей фільм підірвав би всі кінотеатри.

Матриця 4, скріншот з відео
Матриця 4, скріншот з відео

Слід зазначити, що будь - яка думка все одно суб'єктивно-навіть світових критиків. Чи буде випущена 5 частина "матриці"? Поки Вачовскі мовчить про це, але хто знає, можливо режисер захоче ще раз повторити спробу грандіозного повернення на екрани і їй це вдасться?

Сестри Вачовські, фото: вільне джерело
Сестри Вачовські, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що Кіану Рівз і Керрі-Енн Мосс розповіли, чим займалися на 46 поверсі без каскадерів

Раніше повідомлялося, що Кіану Рівз пояснив загадку, над якою фанати "матриці" ламали голови 12 років

Також, Кіану Рівз "зізнався" в любові до Трініті з "Матриці" і сльозах на знімальному майданчику