Наступного року Україні доведеться купувати хліб в інших країнах. Про це попереджають експерти, пише видання today.ua.

Як повідомляється, хліб і сировину для його виготовлення доведеться купувати у закордонних продавців, оскільки вітчизняні аграрії активно розпродають весь урожай зернових 2022 року, який ще навіть не зібрали.

Це може привести до того, що для внутрішнього ринку хліба може просто не вистачити.

Врожаїв зерна може не вистачити, фото "Спецкор"
Врожаїв зерна може не вистачити, фото "Спецкор"

З подібною ситуацією Україна вже зіткнулася в 2021 році, коли влада не перейнялася закупівлею зерна в Аграрний фонд або в Держрезерв. При цьому виробники зерна спокусилися на привабливі ціни на зовнішньому ринку і вивезли весь зібраний урожай на продаж.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Зерно, фото: Магия Шувани
Зерно, фото: Магия Шувани

Вже зараз виробники хліба говорять про необхідність закуповувати борошно в інших країнах - при тому, що сировиною для неї цілком могла бути українська пшениця. Але тепер ціни на неї піднялися в рази.

Зараз, починаючи з післяноворічного періоду, найбільшою привабливістю для форвардних продажів користуються пшениця (265-275 доларів за тонну, поставка в серпні), Кукурудза (240 доларів за тонну, поставки в грудні), Ріпак (615 доларів за тонну, поставка в серпні).

Нагадаємо, Україна може залишитися без хліба - ціна на борошно катастрофічно зросла: "Рано чи пізно...".

Як повідомляв " Знай.ua", дешева гречка, цукор, борошно і масло - реальність? В Україні ціни на окремі продукти регулюватиме держава

Знай.uа писав, гречка по 31 і хліб по 10: у скільки обходиться продуктовий кошик в Казахстані, порівняння з Україною