Для всіх любителів турецьких серіалів таких як зокрема "Величне століття", а також історії, з'явилися цікаві факти про те, як склалося життя нащадків великого султана Сулеймана після його смерті.

Султан Сулейман Величний вважається багатьма істориками найуспішнішим османським падишахом, при якому імперія досягла апогею свого розвитку.

За його правління Османська імперія значно розширила свої кордони.

Султан Сулейман, кадр з фільму
Султан Сулейман, кадр з фільму

Він прийняв ряд найважливіших для імперії законопроєктів, після чого його стали іменувати — Кануні (законодавець). Однак його правління було ознаменовано не тільки досягненнями в області політики, літератури і мистецтва, а й неймовірною історією кохання до своєї дружини Хюррем-султан, яка колись була його рабинею.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Завдяки цьому чудовому союзу на світ з'явилися 5 шехзаде і одна султанша, але на жаль один із наслідних принців Абдуллах помер ще в дитинстві.

Крім дітей від Хюррем-султан, Сулейман мав ще одного сина-Мустафу від своєї наложниці Махідевран-султан. Шехзаде Мустафа був старшим сином Сулеймана, і мав чимало прихильників як у палаці, так і за його межами серед простого народу. Головним суперником Мустафи вважався старший син Хюррем і Сулеймана — Мехмет, який помер від віспи у віці 22 років. Саме Мехмета Сулейман мріяв бачити на престолі після себе, про що свідчить трон, зведений над могилою шехзаде.

Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу
Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу

Багато державних діячів, і особливо сестри султана недолюблювали Хюррем за її норовливість, і за те особливе ставлення і любов, яку відчував по відношенню до неї Сулейман.

Рудоволоса султанше навіть під натиском недоброзичливців — не думала здаватися, і всіляко боролася за те, щоб один з її синів рано чи пізно зійшов на престол. Однак, на жаль, їй так і не вдалося це побачити своїми очима.

Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу
Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу

Ще за життя коханої Хасекі Хюррем, Сулейман стратив свого старшого сина Мустафу, а слідом за ним помер їх спільний син Джихангір, який страждав від вродженої вади. Стан Джихангіра погіршився після новини про страту старшого брата, до якого він був дуже прив'язаний.

Зі спадкоємців на трон залишилися два претенденти-Баязид і Селім — сини Хюррем і Сулеймана. Але саме Селіму судилося стати наступним султаном після Сулеймана. Баязид же був страчений за наказом батька, за заколот і непослух.

Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу
Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу

42-річний султан Селім II зійшов на престол відразу після смерті свого великого батька. Ще за часів правління Сулеймана, син Селіма-Мурад, був призначений Дідом санджак-Беєм в Акшехір, і навчався там всім премудростям управління державою.

Після смерті діда Сулеймана, і сходження на престол батька Селіма II, Мурад був відправлений санджак-Беєм в Манісу-провінцію, яка традиційно готувала спадкоємців.

Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу
Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу

Завдяки своїй хитрій і впливовій матері Нурбану, Мурад був практично позбавлений суперників. Оскільки Нурбану-султан була довгі роки єдиною фавориткою Селіма, то вона змогла сконцентрувати практично всю владу в гаремі в своїх руках, що звичайно ж допомогло її єдиному синові надалі стати султаном, а їй Валіде падишаха.

Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу
Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу

На жаль, Селім II не був настільки популярний і любимо серед народу як його батько, йому навіть дали вельми принизливе прізвисько-п'яниця. Була у султана одна слабкість - вино, вона частенько і підводила рудоволосого падишаха.

Свідками відходу султана Сулеймана і зміні епох стали також Міхрімах і Махідевран. На той момент луноликой дочки султана Сулеймана було 44 роки, вона вже була вдовою. Після смерті батька, Міхрімах стала однією з найвпливовіших жінок спочатку в гаремі свого брата Селіма II, а потім і племінника Мурада III. До речі, саме Міхрімах подарувала своєму племіннику Мураду наложницю Сафіє, яка на довгі роки стала його улюбленою фавориткою.

Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу
Нащадки Султана Сулеймана, кадр з серіалу

Махідевран, після страти Мустафи, була вислана в Бурсу, як мати опального шехзаде, з позбавленням всіх звань і виплат, що покладаються султанші. Колишня знехтувана фаворитка султана пережила його на цілих 15 років і застала смерть не тільки Сулеймана Величного, але і його приймача Селіма II.

Раніше повідомляли, Роксолана з "Величного століття" Мер'єм Узерлі закинула ніжку і показала, як правильно сідлати "жеребця": "Насолоджуйтеся".

Як повідомляв Знай.uа, Керем Бюрсін розкрив таємницю про весілля з Ханде Ерчел з "Постукайся в мої двері": "Ми просто насолоджуємося".

Знай.uа писав, Роксолана з" чудового століття "Мер'єм Узерлі захотіла все покинути: "Недоступна".