Відомий український кулінар та ресторатор Євген Клопотенко відвідав сусідню Польщу з дипломатичною місією та навчив поляків готувати традиційну українську страву - борщ.

Про це Євген Клопотенко розповів на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Так, стало відомо, що Клопотенко за дорученням Міністерства культури відвідав Польщу. Там на одному з національних телеканалів він у прямому ефірі приготував борщ та розповів, що насправді російська армія робить на території України.

Євген Клопотенко, скрін з instagram
Євген Клопотенко, скрін з instagram

"Вчора був у Польщі, зварив борщ і виконав задачу дипломатичного характеру. Сталося це за дорученням Міністерства культури та інформаційної політики України. Зранку готував борщ у прямому ефірі національного польського каналу. Це щоб поширити інформацію про Україну: що коїть росія на наших територіях і як ми стоїмо за свою землю на всіх фронтах", - зазначив Клопотенко.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Одразу після цього Клопотенко знову взявся за приготування борщу, але на цей раз для гостей з бізнесу, української діаспори та дипломатів. Кулінар зробив це аби зібрати гроші на потреби українців. За словами Клопотенка таку ініціативу під назвою "Український борщ єднання" організувалаГО "Інститут культури України".

Євген Клопотенко, скрін з instagram
Євген Клопотенко, скрін з instagram

"Це вже щоб зібрати гроші на закупівлю сухих продуктів для українців, які зараз там, де відбувається пекло. Одним словом, через борщ говоримо про Україну, єднаємо українців та допомагаємо. Сьогодні вже повертаюся в Україну. У планах поїхати з такими ж цілями ще у декілька країн", - підсумував він.

Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко пояснив українцям, чому важливо позбутися російського контенту: "Ця маленька хе*ня"

Раніше Знай писав, Євген Клопотенко відповів російському МЗС через борщ: "Йоб**ті, без винятку"

Також Знай повідомляв, зірка "МастерШеф" Клопотенко приготував смачний борщ з 13 країнами: "Довелося покинути будинок"