Наречена колишнього віце-прем'єра України Павла Розенка Олена-Крістіна Лебідь вже багато років є всіма улюбленою телеведучою програми "Аферисти в сітях" на Новому каналі. У соцмережі Instagram зірка часто ділиться яскравими публікаціями і новинами з особистого життя, за якою стежить понад 320 тисяч осіб.

Хоч українці давно не бачили нових випусків викриваючої негідників програми "Аферисти в сітях", телеведуча іноді все ж демонструє свої професійні здібності. Цього разу вона підняла актуальну тему для воєнного часу і в рамках інтерв'ю для Нового каналу розповіла, як уберегтися від недобросовісних квартирних шахраїв.

Олена-Крістіна Лебідь. Фото: скрін youtube
Олена-Крістіна Лебідь. Фото: скрін youtube

Багато українців через війну були змушені покинути свої будинки, роз'їхатися по містах і країнах в пошуку безпечного місця. Природно, що біженці будуть підбирати тимчасове житло, тому оренда квартир і будинків зараз користується великою популярністю. Аферистів в такій сфері, на жаль, предостатньо.

Телеведуча рекомендує уникати фірм, які займаються орендою квартир. За її словами, співробітники таких закладів часто підсовують договір з чеком про оплату, прикриваючи призначення платежу. Замість оренди квартири можна заплатити за надання інфопослуг. Таким чином людина віддасть свої гроші не за проживання, а за адресу квартири.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Лебідь закликає всіх бути вкрай уважними, адже після підписання договору гроші повернути назад вже не вийде.

Скрін, відео YouTube договір
Скрін, відео YouTube договір

Знаменитість також попросила бути обережними з оголошеннями про оренду квартири в Інтернеті. Аферисти можуть виявитися маніпуляторами, які будуть підганяти з рішенням і вимагати передоплату.

"Вам говорять, що за таку ціну квартиру заберуть швидко, а ви можете пообіцяти й не приїхати, тому власнику житла необхідно убезпечитися. Що відбувається далі, легко здогадатися — людина блокує ваш номер телефону і не відповідає на дзвінки. Щоб не залишитися і без грошей, і без житла, не винаймайте квартиру без попереднього огляду та ніколи не відправляйте передоплату просто після телефонної розмови!" - порадила Лебідь.

Лебедь. Фото: Instagram
Лебедь. Фото: Instagram

Нагадаємо, наречена Павла Розенко Олена-Крістіна Лебідь зарядила українців і ЗСУ по повній: "Орки, готуйте свій рідкий переляк"

Як повідомляв Знай.uа, Олена-Крістіна Лебідь розповіла, як закарпатські художники допомагають ЗСУ: "Тепер у мене буде свій..."

Також портал Знай.uа писав, що Олена-Крістіна Лебідь "вляпалася" на блок-пості: "З такою мордуленцією"