У тій війні, яку оголосила Україна росія страждають всі: військові, цивільні дорослі, діти, природа, тварини... Важко не тільки людям із зон бойових дій, а й простим українцям, які живуть в очікуванні того, що "щось прилетить".

Спостерігаючи невроз батьків і читаючи новини з інтернету, внутрішній страх переживають і діти. Тому психологи рекомендують максимально відволікати дітей від поганих думок. У цьому як ніколи краще підійде саме спорт - він розслабляє, перемикає увагу, провокує вироблення гормону радості.

Діти. Фото: Telegram
Діти. Фото: Telegram

Але як же мотивувати дітей займатися спортом, щоб не змушувати і дитина сама хотіла перейти до фізичних вправ, а не просто витріщатися в екран комп'ютера або телефону.

Ведучий Нового каналу Олександр Педан разом з командою свого руху Junior вже п'ять років змінюють фізичну культуру в школах. З початком війни вони ще більше активізувалися, щоб відволікати і мотивувати дітей. Кожен день проводять онлайн-уроки фізкультури. Іноді до них приєднуються зірки, наприклад, Олена-Крістіна Лебідь, Володимир Шумко, Michelle Andrade. А ще команда запустила новий проєкт на YouTube, де Олександр Педан буде зустрічатися в прямому ефірі з професіоналами в різних сферах і брати інтерв'ю на актуальні теми.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олександр Педан, фото з соцмереж
Олександр Педан, фото з соцмереж

Першим гостем став молекулярний біолог і ультрамарафонець Олександр Скороход. Він пояснив, яким чином на науковому рівні взаємопов'язані фізичні навантаження і стрес. А ще дав поради батькам, як мотивувати дітей займатися спортом.

Лайфхак №1: Ви-приклад!

"Хочете того чи ні, але для дитини найбільший приклад і мотивація – ви", - каже експерт.

Перш за все, почніть самі робити ці 20-30 хвилин перерви в роботі для руху. А також регулярно займатися спортом. Хоча б раз на день. Бажано, щоб дитина це бачила. Ще краще - запрошуйте її виконувати вправи разом. Або виходьте на пробіжку. Діти завжди зчитують, як поводяться батьки. Тому їх інтерес до фізичних активностей може прямо залежати від цього.

"Ось, наприклад, я більше люблю бігати, а моя донька – стрибати. Але як тільки ми разом з нею опиняємося на вулиці, вона теж переходить на біг. Їй це стало подобатися"

Зарядка з дитиною, фото Знай.uа
Зарядка з дитиною, фото Знай.uа

Лайфхак №2: підтримуйте схильності

"Моніторьте, що дитині більше подобається робити, і що у неї краще виходить, - каже Олександр Скороход. – Ми з дружиною, наприклад, помітили, що донька зацікавилася баскетболом, тому відразу віддали її на секцію. Вона потрапила в це середовище і класно тренується. Раніше спробували відвести її на карате з думкою "раптом зацікавиться", але їй це не сподобалося. Так що перестали туди водити. Насильно нічого не вийде. Пам'ятайте про це."

Лайфхак №3: не зациклюйтеся

"Раджу, щоб дитина перепробувала різні види фізичної активності. Це дуже підвищує ймовірність, що вона знайде саме своє, - каже фахівець. – Плюс, звикне до того, що вид спорту не на все життя. Якщо ви, звичайно, не хочете виховати олімпійського чемпіона (сміятися). Один-два роки дитина займається чимось одним,а потім сподобалося інше? Супер! Не бійтеся переводити її за інтересами. Це нормально."

спортсменка
спортсменка

Нагадаємо, що Олександр Педан в обіймах коханих жінок заговорив про сміливість українських матерів.

Раніше ми повідомляли, що подруга Олександра Педана Наталія Єжова попросила українців не триматися за майно.

Також стало відомо, що 40-річний колега Притули Педан згадав про історію України і почав її вчити.