Олімпійський чемпіон Ріо-2016 зі спортивної гімнастики Олег Верняєв витратив на операції 17 тисяч доларів.
Про це в ефірі програми "Перші Другі" розповів Чемпіон світу та Європи, український борець греко-римського стилю, Жан Беленюк.
"Міністерство зі своїми обов'язками стосовно зборів, щодо поїздок на змагання, воно справляється. Зрозуміло, що хочеться більшого, хочеться, щоб була краща комунікація між Міністром і спортсменами, тому що у нас Міністр якось так остерігається спортсменів.
Природно, коли спортсмени приходять до Міністра, вони щось можуть попросити, у когось житлове питання, у когось ще щось. Комусь операцію потрібно зробити, він 10 років у збірній, а операція йому може обійтися, як от у випадку з Олегом Верняевим. Він мені по секрету розповів, що заплатив за всі операції 17 тисяч доларів. Тому, такі питання у спортсменів можуть бути", - розповів Беленюк на телеканалі ZIK.

Нагадаємо, за останні два роки Олег Верняєв переніс чотири операції - дві взимку 2019 року і дві взимку 2018 року. Гимнасту прооперували обидві ноги і плече.

"Різниця колосальна, тому що до Ріо-2016 я готувався і йшов на повному ходу, а зараз мене вибивають травми. Набагато складніше, набагато гірше підготовка. Але ще є півтора роки, подивимося, як складеться. Якщо зараз плюс-мінус півроку за строками плече завантажу - воно пройде, тоді вистачить часу, щоб нормально підготуватися. Якщо ні, то тоді будемо дивитися, може, щось будемо прибирати, робити удар на конкретні снаряди, щоб не розпилятися.

Кожен старт - підготовчий до Олімпіади. Найголовніший до Олімпіади - це чемпіонат світу, відбір. Я роблю шість снарядів. Без цих шести снарядів команді важко так само, як і без будь-якого іншого багатоборця. Якщо хтось із багатоборців не зможе виступити, то це все. Значить, команда буде "плакати". Зараз у нас лічені люди. Якщо один-два снаряди ще якось закрити можна, то коли багатоборець "вилітає", то це все. Відбір на Олімпіаду дуже складний.

Загалом нормальний настрій, усі хлопці працюють, стараються, розуміють, що потрапити командою ми можемо, а окремо можуть потрапити лише одна-дві людини. І то, я вам чесно скажу, це дуже важко. В тому році, коли я ще не усвідомлював усе, думав, все просто, а зараз правила змінилися, все змінилося. Дуже складно.

Петро Пахнюк працює, старається. Йому зараз треба до кінця відновитися після травм, повернутися до повного, нормального багатоборства. Для команди він важливий гравець. Бруси брусами, але нам зараз треба всім багатоборство відновлювати. Тому що через бруси потрапити - це треба виграти медаль. А командою – просто пройти всім рівно, і тоді потрапляють чотири людини.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як каже мій тренер: "Кожен повинен думати про себе, піднімати свої снаряди, і тоді команда буде відмінно себе почувати", - розповів Верняєв в інтерв'ю "UA:Перший".

Нагадаємо, Верняєв зізнався, що минулий сезон був для нього дуже важким.

Як повідомляв портал Знай.ua, американська гімнастка стала чотириразовою чемпіонкою світу.