Спалах смертельно небезпечного вірусу covid-19 накоїв з великим футболом неймовірне. Все просто завмерло. І фаворити, і аутсайдери сидять на карантині. Також пандемія позначилася на трансферному ринку. Запанували хаос і паніка.

Долі спортсменів, бізнесменів, тренерів під великим знаком питання. Серед них і українська легенда Андрій Шевченко, якому пророкують місце головного тренера італійського клубу "Мілан". Про це детально пише Олександр Шевченко для порталу Football.ua.

фото Getty Images
Андрій Шевченко // фото Getty Images

Контракт Андрія Шевченка зі збірною України закінчувався відразу після Євро, а сумнівів у тому, що Піолі не залишиться в Мілані на наступний сезон майже не виникало. Крім того, на користь повернення Шевченка до Мілану говорив і склад його тренерського штабу збірної – Мауро Тассотті та Андреа Малдера — плоть від плоті "россонері", віддали клубу не один десяток років кожен. Успішний виступ збірної України на Євро-2020 повинно було стати останнім, вирішальним аргументом для тріумфального повернення Шевченка в Мілан. Такий розвиток подій був би успіхом для кожної зі сторін.

Андрій Шевченко, ФФУ
Андрій Шевченко, ФФУ

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На жаль, всю цю складну конструкцію зруйнував коронавірус. Наставник збірної України не раз заявляв, що збирається відпрацювати свій контракт до кінця, а значить – до закінчення чемпіонату Європи. Тепер же, коли Євро перенесено, над майбутнім Шевченка у збірній України завис великий знак питання. І полягає він ось у чому: якщо Шевченко продовжить контракт зі збірною і відмовиться очолити Мілан, цілком можливо, що через рік пропозиція від рідного йому клубу вже не надійде.

Навіть враховуючи нинішню плутанину і вкрай дивний менеджмент "россонері", це клуб надто великого масштабу, щоб свідомо пожертвувати цілим сезоном, чекаючи, коли звільниться Андрій Шевченко. Та й сам наставник збірної України, будемо відверті, не найідеальніший варіант для Мілану. Той же Ральф Рангнік, яким боси "червоно-чорних" також цікавилися, виглядає як мінімум кандидатом не гірше. Тобто, якщо Шевченко віддасть перевагу залишитися в збірній, Мілан напевно влітку знайде заміну Піолі і навряд чи підпише контракт з новим тренером лише на один рік. А якщо наступний сезон виявиться для "россонері" успішним – дорога на Сан Сіро для Шевченка на цьому етапі кар'єри виявиться закритою.

Андрій Шевченко, фото: 112.ua
Андрій Шевченко, фото: 112.ua

Чи може на це піти наставник збірної України? Якщо ми сказали, що Шевченко для Мілана – не найкращий варіант, то Мілан для українського тренера – більше ніж ідеальна можливість почати клубну тренерську кар'єру. Робота в топ-чемпіонаті, в клубі, де Шевченко орієнтується як вдома, плюс у нього (на відміну від двох останніх наставників Мілана) напевно спочатку буде великий кредит довіри від керівництва, а головне – від тіфозі "червоно-чорних". Та й кошти навіть нинішнього Мілана незрівнянно більше, ніж в тому ж київському "Динамо". Будемо об'єктивні – з усіх можливих (і реальних) варіантів продовження кар'єри Шевченка, Мілан – найвідоміший багатий і цікавий з точки зору розвитку українця, як тренера, клуб.

Чи пожертвує він цією перспективою заради збірної? Відповіді на багато питань дасть лише час. Як бачимо, ситуація складна і вимагає оригінальних рішень – вже у таке становище поставив світовий футбол коронавірус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шевченко веде переговори про продовження контракту зі збірною України.

Як повідомляв Знай.uа Шевченко порадив фанам корисну розвагу під час карантину.

Знай.uа писав, Андрій Шевченко підтримав перенесення Євро-2020 - спорт повинен відійти в сторону.