Українська Прем'єр-ліга повертається. Під завісу першого після карантину туру УПЛ на українських телеглядачів чекає смачний десерт — класичне дербі. Столичне "Динамо" проти донецького "Шахтаря".

Про це нагадують українські спортивні видання.

Матч відбудеться в неділю, 31 травня, о 17:00 на НСК Олімпійський. Головний арбітр — Катерина Монзуль (Харків). Класичне протистояння претендує стати одним з найнезвичайніших в історії. Вперше гранди українського футболу зіграють при порожніх трибунах. Незважаючи на відсутність глядачів на стадіоні, не можна сказати, що матч буде нудним і нецікавим.

НСК "Олімпійський", фото: Getty Images
НСК "Олімпійський", фото: Getty Images

Донецькому "Шахтарю" важливо демонструвати належну форму, готуючи себе до відновлення Ліги Європи у серпні, а також "гірники" явно не проти вставити палиці в колеса своєму принциповому супернику, та ще й у Києві. Також донеччани мають шанс оформити в поточному сезоні найшвидше чемпіонство.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Динамівцям кров з носа потрібно брати максимум очок у кожному з матчів, адже "біло-сині" ризикують в третій раз в історії незалежної України фінішувати не нижче другого місця. Це буде означати непотрапляння команди навіть до кваліфікації Ліги чемпіонів. У цьому турі Зоря програла Олександрії (0:1) і у Динамо з'явився відмінний шанс повернути другу сходинку.

Після відповідних дозволів структур охорони здоров'я України Шахтар і Динамо провели два спаринги. "Гірники" двічі зустрічалися з першоліговими клубами: Рух (4:1) і Оболонь-Бровар (4:0). "Біло-сині" також зіграли з Рухом (0:0), а після з донецьким Олімпіком (2:0). В останній грі дублем відзначився Георгій Цітаішвілі, який має шанси вийти в старті на матч проти Шахтаря.

Тепер про кадри. Пошкодження Віктора Циганкова може дати шанс тому ж Цітаішвілі довести тренерському штабу свої амбіції бути основним у першій команді. Поки точно невідомо чи встигне відновитися Циганков до матчу з Шахтарем. Також під питанням участь в матчі Миколи Шапаренка та Йосипа Пиварича. Однак, тренерський штаб знову може розраховувати на Мохаммеда Кадиру, який мав проблеми зі здоров'ям після рестарту тренувань, але зумів відіграти 30 хвилин проти Олімпіка.

Приблизний склад на матч, скріншот: football.ua
Приблизний склад на матч, скріншот: football.ua

У Шахтаря з хороших новин — повернення Миколи Матвієнка в загальну групу. Українець напевно зможе почати матч проти киян з перших хвилин. Під питанням знаходяться Ісмаїлі і Маркос Сипріано. Точно не зіграють Максим Малишев, Майкон, Артем Бондаренко і Валерій Бондар, який отримав перелом щиколотки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дебютний провал - ексдинамівець і "кєнт" Мілевського отримав "в табло" від українського секс-символа.

Як повідомляв Знай.uа відлуння Євро-2012 – в Україні під час пандемії вирішили "злити" мільйони на НСК "Олімпійський".

Знай.uа писав, матч "Карпат" і "Маріуполя" скасували через коронавірус у гравців – "Розпущені по домівках".