Важливо зазначити, що в Україні переведення годинників на літній час не скасували. Тепер в ніч з 27 на 28 березня українці повинні перевести стрілки годинника на годину назад.

Український парламент прийняв законопроєкт, який передбачає відмову від переведення годинників на літній і зимовий час. Однак, дія закону почнеться тільки через рік.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Переведення часу, скріншот: YouTube
Переведення часу, скріншот: YouTube

Так, останній перехід на зимовий час буде восени цього року. Це означає, що в жовтні 2021 року українці перейдуть на зимовий час і повертатися назад вже не будуть.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зазначимо, що сучасні електронні гаджети самі справляються з цією функцією, а ось годинник зі стрілками та інші застарілі пристрої доведеться підкручувати. Сезонний переказ часу в нашій країні здійснюється двічі на рік - в останню неділю березня - на годину вперед, а в останні вихідні жовтня - на годину назад.

Переведення годинника на літній час, pexels.com
Переведення годинника на літній час, pexels.com

Навіщо в Україні переводять годинники?

Сезонний переказ часу в нашій країні почали робити з 1981 року, а в 1996-му було прийнято відповідний законопроєкт. Ця практика прийшла до нас з Британії, де годинник почав переводити з метою економії електроенергії. У сучасному світі це вже вважають недоцільним, тому багато країн від такої практики вже відмовилися.

В Україні було вже кілька спроб скасувати переведення часу, але вони були безуспішні. Зокрема, 3 березня Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроєкт, але під час обговорення 19 березня - його відправили на повторне друге читання.

Після першого голосування передбачалося, що час буде переведено в березні, а потім - в жовтні 2021-го годинник переведуть востаннє, так як зимовий час є для нашого часового поясу звичним.

Раніше повідомляли, пенсіонери "ополчилися" на Ощадбанк, платні послуги і немає субсидій: "Отримав після 10 разу".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають скасувати перехід на літній час і зберегти зимовий: "Збитки по електроенергії".

Знай.uа писав, переводити годинник на літній час може вже не доведеться - нардепи готові до вирішальних дій.