Експерт розповів про те, як зміниться ціна на світло для українців до 2022 року. Про це член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук розповів у своєму Telegram-канал.

"МВФ хоче 3 гривні за кіловат. Замість 1,68 грн має бути 2,5 грн за кіловат. А на початок 2022 року кожен українець повинен нести в касу МВФ (а це тотожно бюджету України) – 3,2 грн за кіловат. Отакі реформи. Таку ціну на електроенергію для населення хоче МВФ", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що МВФ майже три місяці думав і нарешті вирішив, що зниження ціни на газ для населення в січні не було ринковим кроком.

При цьому в інтерв'ю представника МВФ Йости Люнгмана відчувалася якась пасивність і така задумлива філософська життєва незгода з рішенням уряду. Більш того Люнгман навіть не наважився і пальцем зачепити «Нафтогаз України», який і порушив правила ринку газу і знизив ціни на газ. Ось ні слова не сказав ні про Коболєва, ні про "Нафтогаз". Немає такої компанії. І це логічно. Компанія "Нафтогаз" вже давно за межами юрисдикції України і навіть МВФ.

"Однак, якщо з газом ситуація вже зрозуміла-ціна на газ в цілому не буде нижче 8000 гривень-то з електроенергію не все так просто. Адже Україна і так вже порушила всі свої домовленості з МВФ щодо підвищення тарифів на електроенергію. Якби не коронавірус, то українці мали б "щастя" відчути підвищення тарифів на електроенергію ще навесні минулого року. І якщо по газу Йоста Люнгман особливого нічого не сказав, То по електроенергії сигнал зрозумілий: підвищення не просто має відбутися, воно повинно бути радикальним! І всілякі способи відкладення підвищення не пройдуть. Більш того, МВФ чітко говорить: потрібно забирати гроші у населення.",- стверджує експерт.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Очевидно, що існує нагальна потреба у визначенні додаткових фінансових ресурсів для електроенергетичного сектора. Важливою частиною цього є мобілізація фактичних джерел доходів", - говорить Люнгман.

Експерт переконаний, що в МВФ вважають, що додаткові фінансові ресурси для електроенергетичного сектора – це RAB-тариф і великі тарифи для населення.

Раніше ми повідомляли, 8 тисяч гривень за газ: експерт порахував, як зростуть ціни до 2022 року.

Як повідомляв "Знай.uа", Ціни на газ у квітні 2021: скільки доведеться платити і нові тарифи по областях.

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати.