Український кулінар і переможець "Майстер шеф" Євген Клопотенко поділився спрощеним рецептом італійської паски панеттоне.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідний пост з'явився на його сторінці в
Інгредієнти:
- Живі дріжджі - 15 г.
- Тепла вода - 220 мл.
- Ванільний цукор - 10 г.
- Цукор - 150 г.
- Пшеничне борошно-600 г.
- Жовтки - 2 шт.
- Йогурт - 120 мл.
- Вершкове масло-50 г.
- Сіль - ½ ч. л.
- Апельсинова цедра
- Журавлина
- Шоколад
Приготування:
Дріжджі необхідно змішати з теплою водою, ванільним і звичайним цукром (75 гр), і борошном (300 гр). Залишити на 20-30 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
Далі розтираємо 2 жовтки з цукром (75 г), йогуртом, розм'якшеним вершковим маслом і сіллю. Додаємо туди дріжджову суміш, цедру апельсина, борошно (300 гр), журавлину і шоколад. З останніми двома краще не розмінюватися на дрібниці, щоб всередині паску вийшов красивим. Змішуємо все і залишаємо тісто на 1-1,5 години в теплому місці.
Коли тісто підійшло, розподіляємо його по формах на 1/3 і залишаємо ще на 1-1,5 години в теплому місці. Паски повинні піднятися до країв форми.
Випікати паски близько 30-45 хвилин (в залежності від розмірів) при 180 градусах.
Готові панеттоне можна прикрасити зверху глазур'ю. Для цього змішайте 100 гр. цукрової пудри з 1-2 ст.л. лимонного соку.
Нагадаємо, що Євген Клопотенко показав Лютий рецепт традиційної страви-верещаки.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко розповів про сучасний рецепт борщу.
Також Знай.uа писав, що Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "з того, що ви задовбалися їсти".