Згідно з українськими законами, виконавець зобов'язаний обчислювати розмір заборгованості зі сплати аліментів щомісяця. Часто у сторін виконавчого провадження, стягувача або боржника, виникає потреба або бажання перевірити точну суму нарахування аліментів або дізнатися розмір заборгованості.

Чи є можливість дізнатися розрахунки виконавця або розмір самої заборгованості? На це питання відповіла адвокат Юлія Кулик у публікації для спільноти "безкоштовна правова допомога" в мережі Facebook.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

"Ні, такої функції перегляду і контролю Виконавця не встановлено. На сьогодні є можливість в режимі онлайн частково контролювати діяльність державних і приватних виконавців в ході виконання ними судових рішень. З цією метою в Україні створено та працює автоматизована система виконавчого провадження (АСВП), доступ до якої можливий через Інтернет.

Що ж таке АСВП?

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Автоматизована система виконавчого провадження - це комп'ютерна програма, що забезпечує збір, зберігання, облік, пошук, Узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників і захист від несанкціонованого доступу.

Право доступу до виконавчого провадження шляхом пошуку, перегляду, копіювання і роздруківки документів і відомостей виконавчого провадження мають сторони (боржник і стягувач) виконавчого провадження, в якому вони беруть участь.

Публікація "БПД", скріншот: Facebook
Публікація "БПД", скріншот: Facebook

Публікація "БПД", скріншот: Facebook
Публікація "БПД", скріншот: Facebook

Публікація "БПД", скріншот: Facebook
Публікація "БПД", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, як оформити спадщину і скільки є часу: всі нюанси, про які потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа, 120 тисяч гривень за аліменти і 60 тисяч штрафу: українця позбавили квартири, щоб виплатити "борг дитині" за 14 років.

Знай.uа писав, альтернативний спосіб погашення: українець відкупився від аліментів дорогим "подарунком".