Буквально через кілька днів українці сміливо зустрічатимуть календарне літо. Прийшов час для легкого одягу і поїздок на дачу або до природи. Експерти радять насолоджуватися усіма благами природи, але і не забувати про небезпеку у вигляді комах.

Перші любителі дзижчати і кусатися вже поруч. Саме тому важливо знати, як потрібно надавати першу допомогу постраждалим.

Про це стало відомо завдяки рекомендаціям, які ми знайшли на просторах мережевих Telegram-каналів про першу медичну допомогу.

Якщо у вас немає алергії на укуси ос, бджіл і джмелів, вам крупно пощастило: зможете відбутися несерйозними хворобливими відчуттями і легкої припухлістю. А ось алергікам варто бути дуже обережними.

Бджоли, фото: кадр з відео
Бджоли, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Для недопущення алергічної реакції та перешкоджання поширенню отрути:

Пийте більше води, щоб зменшити загальну токсичну реакцію. Крім води відмінно підійдуть Солодка вода і гарячий солодкий чай.

На місце укусу потрібно зробити холодну примочку. Підійде рушник або шматок тканини. Якщо у вас є можливість і необхідні інгредієнти під рукою, змочіть тканину в розчині харчової соди і прикладіть до місця набряку на 20 хвилин. Щоб приготувати розчин, розчиніть 1 ч. л. соди в склянці води.

Шматочок змоченого цукру допоможе витягнути отруту з місця укусу. Щоб попередити алергічну реакцію, потрібно випити антигістамінний засіб. Краще завжди мати його під рукою.

Раніше повідомляли, уникайте високої трави і не ходіть босоніж: як уникнути укусу змії, поради доктора Комаровського.

Як повідомляв Знай.uа, користь і шкода щавлю: дієтолог повідала про всі властивості "вітамінно-мінеральної бомби".

Знай.uа писав, Євген Комаровський назвав найнебезпечніші місяці в житті малюка.